DNA Oyj

DNA:n tutkimukset osoittavat: suomalaiset kaipaavat lisätukea arkiseen tietoturvaan

Jaa

DNA:n vuosittain teettämistä Koululais- ja Digitaalinen elämä -tutkimuksista on havaittavissa, kuinka suomalaisten kiinnostus tietoturvaan on kasvussa. Muun muassa lisääntynyt etätyö sekä tietojenkalasteluiden määrä ovat seikkoja, joiden vuoksi suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia tietoturvallisimmista laitteista ja yhteyksistä.

Lisääntynyt etätyö kasvattaa tietoturvan merkitystä – myös reissussa ja mökillä

Syyslomakausi on taas lähestymässä, jolloin yhä useampi siirtyy etätöihin, esimerkiksi mökille. Tällöin netin tärkeys korostuu niille, jotka kaipaavat luonnonläheistä työympäristöä, tinkimättä kuitenkaan yhteyksistä. Toimintavarman netin lisäksi työasioiden parissa työskentely korostaa myös tietoturvaratkaisuiden merkitystä.

”Työnantajalle ei usein nykyään ole niinkään väliä, missä työt tehdään, kunhan kaikki sovittu tulee tehdyksi ajallaan ja hyvin. Huijausten määrät ovat yhä kasvussa, ja etätöiden yleistyessä näitä kohdistetaan yksityishenkilöiden lisäksi paljon myös organisaatioiden työntekijöille. Lisääntyneen etätyöskentelyn myötä asiakkaamme arvostavat toimintavarmojen nettiyhteyksien lisäksi yhä enemmissä määrin myös tietoturvallisia yhteyksiä. ", kertoo DNA:n mobiililiiketoimintajohtaja, Cedric Kamtsan.


DNA:n Digitaalinen elämä -tutkimus on osoittanut, kuinka erityisesti alle 25-vuotiaat kokevat tietonsa tietoturvauhista riittäviksi (75 %). Kokemus riittävästä tiedosta laskee sitä mukaa, mitä vanhemmista vastaajista on kyse. Vaikka nuoret kokevat tietävänsä riittävästi tietoturvauhista, ovat he myös kaikkein epävarmimpia siitä, miten tietoturvauhilta voidaan suojautua – peräti 41 prosenttia alle 25-vuotiaista ilmoitti pelkäävänsä, ettei ymmärrä, mitä voisi tehdä turvatakseen itseään netissä.

DNA on hiljattain lanseerannut liittymiinsä Selausturva-lisäpalvelun, joka mahdollistaa turvallisemman selaamisen verkossa ja blokkaa haitallisia sivustoja, joiden kautta voi päätyä tietojenkalastelun tai haittaohjelmien uhriksi. Alun perin vain DNA:n puhelinliittymiin lanseerattu Selausturva-lisäpalvelu on syyskuussa laajennettu myös mobiililaajakaistaliittymiin. Laajenemisen myötä turvallisemman verkkoselailun voi puhelimen lisäksi varmistaa myös kaikille muille mobiililaajakaistaliittymään kytketyille laitteille. DNA:n mobiiliverkossa toimiva palvelu ei edellytä erillistä sovellusta tai sen lataamista päätelaitteeseen. Kun palvelu on kytketty päälle, se tarjoaa ennakoivan turvan kaikilla selaimilla surffatessa.

”Tietojenkalastelut vaativat onnistuakseen usein uhrin tekemän virheen, eikä yhä viekkaampien huijausten tunnistaminen aina ole helppoa. Siksi kannattaa hyödyntää ratkaisuja, jotka turvaavat niiltä jo ennakoiden. Selausturva tunnistaa esimerkiksi työsähköpostiin lähetetyn huijaussivustolinkin ja estää sille pääsyn jo lähtökohtaisesti”, Kamtsan sanoo.

DNA Selausturvassa on kaksi suodatustasoa, tietoturvauhille sekä tietoturvauhille ja haitallisille sisällöille, joiden väliltä asiakas saa valita sopivimman. Jälkimmäisellä esimerkiksi lapsilta pystytään estämään sivustoja, jotka sisältävät aikuisviihdettä ja väkivaltasisältöjä.

"Vanhempana saattaa olla haastavaa tasapainoilla sen kanssa, kuinka paljon lapsen älylaitteiden käyttöön tulisi puuttua. Selausturva voi tuoda myös lisäturvaa tähän huoleen, kun lapsen altistuminen haitalliselle sisällölle verkossa on vähäisempää. Reitittimestä jaettu, Selausturvalla varustettu mobiililaajakaistaliittymä, suojaa kaikkien tähän yhdistetyiden laitteiden verkkoselailun", Kamtsan toteaa.

Selausturva-lisäpalvelua kokonaisvaltaisempaa apua laitteen rajoittamiseen tarjoaa DNA:n Digiturva-palvelu, joka kattaa muun muassa kokonaisvaltaisemman tietoturvakokonaisuuden ja mahdollisuuden rajoittaa sovelluksia ja näiden käyttöaikaa.

Lisätietoja DNA Selausturvasta: www.dna.fi/tuki-selausturva 

Lisätietoa DNA Digiturvasta: www.dna.fi/tietoturva

Lisätietoa DNA:n teettämistä tutkimuksista: https://corporate.dna.fi/tutkimukset-ja-artikkelit/tutkimukset

Lisätietoja medialle:

Cedric Kamtsan, johtaja, mobiililiiketoiminta, DNA Oyj, puh. 044 906 2377, cedric.kamtsan@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi - http://www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot marraskuussa 2023 – kaikkien aikojen marraskuu1.12.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Black Friday -sesongin tarjoustuotteet korostuivat DNA:n ennätyksellisen vilkkaan marraskuun myydyimpien tuotteiden listoilla. Koko marraskuun sekä DNA:n Pink Friday -kampanjan myydyin puhelin kuluttaja-asiakkaille oli Samsungin houkuttelevasti hinnoiteltu Galaxy A54 5G. Yritysasiakkaiden myydyimmäksi puhelimeksi nousi Apple iPhone 15 Pro Max 5G. Marraskuun myydyimmäksi älykelloksi nousi Amazfit GTS 4 Mini.

DNA korvaa Pohjois-Suomen vanhan kupari- eli lankapuhelinverkon palvelut moderneilla ratkaisuilla kesän ja syksyn 2024 aikana21.11.2023 09:40:00 EET | Tiedote

Kupariverkko on palvellut televiestintää jo yli 160 vuotta, mutta sen merkitys on jäänyt viime vuosina hyvin pieneksi. DNA tiedotti jo vuonna 2021 kupariverkkojensa korvaamisesta moderneilla kaapeli-, valokuitu- ja mobiiliratkaisuilla, ja vanhan verkon purkutyö alkoi 2022. Pohjois-Suomen kuparipohjaisten palveluiden päättäminen tapahtuu kesä- ja lokakuussa 2024.

DNA is replacing the services of the old copper-based landline network in Northern Finland with modern solutions during summer and autumn 202421.11.2023 09:40:00 EET | Press release

Copper-based network technology has served telecommunications for over 160 years, but today, its utilisation rate and significance are very limited. DNA first announced that it would be replacing its copper-based networks with more modern cable, fibre optics and mobile solutions in 2021, and work to decommission the old network began the following year. The termination of the copper-based services in Northern Finland will take place in June and October 2024.

DNA:n käytettyjen puhelimien kauppapaikka Vaihtokapula aloittaa yhteistyön SOS-Lapsikylän kanssa20.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

DNA Oyj aloitti yhteistyön SOS-Lapsikylän kanssa jo vuonna 2011. Yksi tukemisen kohteista on ollut SOS-Lapsikylän Apuu chat -palvelu, jonka avulla turvattomuutta kokevat lapset ja nuoret saavat apua. 20.11. alkavasta Lapsen oikeuksien viikosta alkaen DNA:n käytettyjen puhelimien kauppapaikka, Vaihtokapula tulee mukaan yhteistyöhön. Teemaviikosta alkaen vuoden 2023 loppuun asti Vaihtokapula lahjoittaa 10 euroa jokaisesta myydystä puhelimesta Apuu chat -palvelun kehittämiseen ja toimintaan.

DNA’s used phone marketplace, Vaihtokapula, is starting a collaboration with SOS Children’s Village20.11.2023 10:00:00 EET | Press release

DNA Plc started a collaboration with SOS Children’s Village already in 2011. One of the supported targets has been the SOS Children’s Village’s Apuu chat service, which provides help for children and young people experiencing insecurity. Starting from the Children’s Rights Week beginning on November 20, DNA’s used phone marketplace, Vaihtokapula, will join the collaboration. From the theme week until the end of 2023, Vaihtokapula will donate 10 euros from each sold phone to the development and operation of the Apuu chat service.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme