HUS

HUS keskittyy hoitojonojen purkamiseen ja talouden tasapainottamiseen

Jaa

HUSin yhtymähallitus käsitteli suunniteltuja toimenpiteitä, joilla tasapainotetaan HUSin tämän ja ensi vuoden taloudellista tilannetta. Kokouksessa käsiteltiin myös hoitoon pääsyn parantamiseen liittyviä toimenpiteitä.

HUS on aloittanut ylimääräisen säästöohjelman valmistelun. Sen avulla pyritään pienentämään vuoden 2023 alijäämää. Säästöohjelman valmistelun periaatteena on, että siinä esitettävät toimenpiteet eivät saa vaarantaa potilashoitoa. Myöskään henkilöstöön kohdentuvia säästötoimenpiteitä ei siihen ole sisällytetty.  

HUSin yhtymähallitus sai myös katsauksen vuoden 2024 talousarvion valmistelutilanteeseen.  Talousarvioesityksen varsinaiset käsittelyt ovat yhtymähallituksen 23.10.2023 ja 13.11.2023 pidettävissä kokouksissa, minkä jälkeen talousarvio lähetetään 14.12.2023 pidettävään HUSin yhtymäkokoukseen hyväksyntää varten. 

Lisäksi yhtymähallitus sai katsauksen hoitojonojen tilanteeseen. HUSissa keskitytään nyt erityisesti hoitoon pääsyn parantamiseen tekonivel-, selkä- ja neurokirurgiassa. HUS on lisännyt ja tulee lisäämään omaa palvelutuotantoaan, minkä lisäksi hoitoon pääsyä tehostetaan palvelusetelien ja ostopalvelun avulla. Hoitojonot ovat kasvaneet koko maassa koronapandemian ja viime vuoden hoitohenkilökunnan työtaistelun vuoksi.  

Muut asiat hyväksyttiin esityslistan mukaan. 

Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen tällä sivulla: Pöytäkirjojen haku (tweb.fi) 

Yhtymähallituksen kokous pidettiin 11.9.2023. Seuraava kokous on 9.10.2023. 

Yhteyshenkilöt

yhtymähallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, puh. 040 504 5851   

toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi     

talousjohtaja Jari Finnilä, HUS, etunimi.sukunimi@hus.fi

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS – Vaikuttavinta hoitoa

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme