Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Veneväylä saadaan sulkea Kirjalansalmen sillan työsillalla rakennustöiden ajaksi

Jaa

Väylävirastolle on annettu lupa yhtenäisen työsillan rakentamiseen Vapparn-Harvaluoto-veneväylän poikki Kirjalansalmessa. Luvan myötä veneväylä voidaan pitää suljettuna vuosina 2023‒2025 ja tarvittaessa myös veneilykauden ulkopuolella vuonna 2026.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on muuttanut Kirjalansalmen sillan vesiluvan lupamääräyksiä. Uusien lupamääräysten mukaan sillan ali kulkeva paikallisveneväylä voidaan sulkea vuosiksi 2023‒2025 rakentamalla väylän poikki yhtenäinen työsilta. Lisäksi vuonna 2026 väylää voidaan pitää suljettuna veneilykauden (1.5.‒30.9.) ulkopuolella.

Väylävirastolle on myönnetty myös valmistelulupa, jolla yhtenäinen työsilta voidaan ottaa käyttöön ennen kuin aluehallintoviraston päätös on lainvoimainen.

Kirjalansalmen nykyisen sillan kunto on heikentynyt merkittävästi ja sille on asetettu liikennöintirajoituksia. Päätöksen myötä siltaa käyttävä raskas liikenne voidaan ohjata ajamaan työsiltaa pitkin. Näin nykyinen silta pystytään vielä pitämään muun liikenteen käytössä, kunnes Kirjalansalmen uusi silta valmistuu.

"Päätös väylän sulkemisen mahdollistavasta lupamääräyksestä tehtiin perusteellisen harkinnan tuloksena. Tarkastelimme sekä veneväylän sulkemisen merkitystä että tieliikenteen turvaamista”, sanoo ympäristöneuvos Merja Antikainen. 

Päätös nro 234/2023 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (dnro ESAVI/24265/2023).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme