Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kulturkompis-kurs ordnas för första gången på svenska

Dela

I höst kan man utbilda sig till kulturkompis för första gången också på svenska. Den avgiftsfria kursen börjar måndag 2.10 på medborgarinstitutet Alma och anmälan sker via Almas kurssystem.  

Foto: Vasa stad/ Christoffer Björklund
Foto: Vasa stad/ Christoffer Björklund Foto: Vasa stad/ Christoffer Björklund

Den avgiftsfria Kulturkompis-kursen ordnas tre måndagar 2.10, 9.10 och 16.10 i Almas auditorium.

Kursen genomförs i samarbete med Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, Finlands Röda Kors finska och svenska avdelningar i Vasa och medborgarinstitutet Alma.

Med kursen som uppdelats i tre delar avläggs FRK:s Vänkurs och deltagarna får sätta sig in begreppet välfärd och hur välfärden upprätthålls med hjälp av kultur och natur. På kursen får du även vardagstips med tanke på hälsan.

–Intresset för volontärverksamhet har ökat och vi ville även erbjuda en svenskspråkig helhet utöver de finskspråkiga kurserna som ordnats tidigare. Kursen ger tips om lokala kulturobjekt och kulturkompisarna kan även komma med idéer kring själva verksamheten, säger Vasa stads kulturchef Jenni Niemi.

Alla som är intresserade av volontärverksamhet kan anmäla sig till kursen. Efter att ha avlagt kursen kan du vara kulturkompis till alla slags människor; ungdomar, seniorer, studerande, familjer, ensamboende, personer av alla kön.

På kursen finns det rum för 20 deltagare. Du får ett intyg över kursen och kan då du avlagt den även vara med i Röda Korsets vänverksamhet.

Läs mer:

Kontakter

Jenni Niemi, kulturchef, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn 040 6289347 jenni.niemi@vasa.fi

Andrea Frondelius-Kovacs, kulturproducent, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn 040 556 9973, andrea.frondelius-kovacs@vaasa.fi

Bilder

Foto: Vasa stad/ Christoffer Björklund
Foto: Vasa stad/ Christoffer Björklund
Ladda ned bild

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Andra språk

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum