Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koronasta palautumisen määrärahaa kohdennetaan oppimisen tukeen sekä oppikirjoihin

Jaa
Kaupunginhallitus päätti 10.1.2022 pidetyssä kokouksessa 17 miljoonan euron erillismäärärahasta koronasta palautumiseen niin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa kuin 2. asteen oppilaitoksissa.

Koronasta palautumisen määrärahaa on kohdennettu monipuolisesti Helsingissä. Rahaa on kohdennettu opetuksen tukijärjestelyihin, monikielisten ohjaajien lisäämiseen sekä oppilas- ja opiskelijahuoltoon. Lisäksi määrärahoja on käytetty henkilöstön palautumiseen sekä iltapäivätoimintaan.

”Tällä hetkellä meillä on käytettävissä määrärahaa vielä 550 000 euroa tälle vuodelle. Olemme päättäneet käyttää tämän rahan oppikirjoihin suomen- ja ruotsinkielisessä perusopetuksessa”, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

Oppikirjojen hankinnalla pyritään konkreettisesti tukemaan koronasta syntynyttä oppimisvajetta. ”Olemme kuulleet palautteen oppikirjojen tarpeellisuudesta digitalisaation keskellä. Koulut päättävät itsenäisesti toivotuista oppimateriaaleista, mutta haluamme tukea myös kirjojen hankintaa. Tiedotamme kouluja hankintaprosessista lähiaikoina”, toteaa Järvenkallas.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Työpajankatu 8
00580 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 28.11.202324.11.2023 11:11:07 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 28. marraskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on muun muassa suomenkielisen perusopetuksen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämispaikat 1.8.2024 alkaen. Lisäksi esityslistalla on varhaiskasvatuspaikan myöntämisen perusteet 1.1.2024 alkaen sekä esiopetuksen oppilaaksiottamisen perusteet 1.1.2024 alkaen. Jaoston kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 14.11.202310.11.2023 09:48:49 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 14. marraskuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan esityslistalla on muun muassa talousarvion 2023 kolmas toteutumisennuste sekä strategiset tavoitteet Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen kehittämiselle vuoteen 2030. Esityslistalla on myös seuraavat tilahankkeet: Vuosaaressa sijaitsevan leikkipuisto Haruspuiston määräaikainen sulkeminen 1.11.2023-31.12.2028 Suutarilassa sijaitsevan leikkipuisto Jalopeuran toiminnan lakkauttaminen 1.11.2023 alkaen lausunto Kallioon osoitteeseen Ensi Linja 1 toteutettavien päiväkotitilojen hankesuunnitelmasta lausunto Vartiokylään osoitteeseen Rusettipolku 4 toteutettavan päiväkodin ja leikkipuistotilojen korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta päätös päiväkodin perustamisesta Pasilan peruspiiriin, Pohjois-Pasilan osa-alueelle päätös Helsingin kuvataidelukion ja Kallion lukion yhteisten taiteiden- ja ylei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme