Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

A.R. Investments Oy:lle 6 000 euron seuraamusmaksu rahanpesulain noudattamisen laiminlyönneistä

Jaa

Laiminlyönnit koskevat puutteita ilmoitusvelvollisen riskiarviossa ja asiakassuhteisiin liittyvässä riskien arvioinnissa sekä asiakkaiden tuntemisessa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt 6 000 euron seuraamusmaksun taide-esineiden kauppaa harjoittavalle A.R. Investments Oy:lle, koska se ei ole laatinut rahanpesulain edellyttämää riskiarviota ja asiakkaan tunteminen on ollut puutteellista.

Aluehallintovirasto pitää A.R. Investments Oy:n vakavimpana laiminlyöntinä sitä, ettei se ollut laatinut asianmukaista riskiarviota. Myös asiakkaan tai tämän edustajan henkilöllisyyden todentamisen laiminlyönti arvioitiin vakavaksi rikkomukseksi.

Määrätty seuraamus perustuu kokonaisarviointiin, jossa on huomioitu muun muassa velvoitteiden laiminlyöntien laatu, laajuus sekä tekijän taloudellinen asema.

Seuraamusmaksu maksetaan valtiolle.

Aluehallintoviraston päätös ei ole lainvoimainen. A.R. Investments Oy:llä on oikeus valittaa 24.8.2023 annetusta päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa siitä, kun se on saanut päätöksestä tiedon.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo rahanpesulain nojalla muun muassa taide-esineitä myyviä ja välittäviä tahoja siltä osin kuin maksetaan tai otetaan vastaan maksusuorituksena yhtenä suorituksena tai toisiinsa kytkeytyvinä suorituksina yhteensä vähintään 10 000 euroa. Aluehallintovirasto voi määrätä rahanpesulain 8 luvussa tarkoitetun hallinnollisen seuraamuksen sen valvottavaksi säädetylle ilmoitusvelvolliselle, joka laiminlyö tai rikkoo rahanpesulain velvoitteita. 

Lisätietoja

Ylitarkastaja Raisa Badiali, p. 0295 016 624, raisa.badiali@avi.fi

Liite

Päätös Aluehallintoviraston verkkosivuilla.
Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme