Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vähässäkyrössä tapahtuu: syksyllä luvassa konserttia, patikkaa ja markkinoita

Jaa

Vähänkyrön syksyyn mahtuu monenlaista tapahtumaa. Vaasan ja Vähänkyrön kuntaliitoksen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetään kirkkokonsertti 15.9. Syyskuussa vietetään myös sadonkorjuumarkkinoita ja päästään patikoimaan ohjatuille patikkaretkille.

Juurilla-kirkkokonsertti 15.9.

Konsertti järjestetään Vaasan ja Vähänkyrön kuntaliitoksen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan ja vähäkyröläissyntyisen Erik Tulindbergin sävellyksiä.

Erik Eriksson Tulindberg (1761-1814) oli suomalainen säveltäjä, viulisti ja korkea virkamies. Häntä pidetään varhaisimpana tunnettuna taidemusiikin säveltäjänä Suomessa.

Sadonkorjuumarkkinat 23.9.

  • 23.9. klo 10–14
  • Savilahti-talo, Merikaarrontie 5

Vähäkyrö-seura järjestää jälleen perinteiset sadonkorjuumarkkinat Vähänkyrön kirkonmäen kulttuurialueella, Savilahti-talon pihapiirissä.

Tarjolla on runsaasti nähtävää, koettavaa ja myytävää, kuten sadonkorjuutuotteita, leipomuksia ja käsitöitä. Pläkkyrimuseo Fyrryssä on avoimet ovet, ja lapsille on luvassa omaa ohjelmaa.

Sadalle ensimmäiselle kävijälle jaetaan Vaasan ja Vähänkyrön kuntaliitoksen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vähäerilainen markkinasanko sekä lapsille ilmapalloja.

Järjestäjät: Vähäkyrö-Seura ry, VASEK, Vähänkyrön aluepalvelut / Vaasan kaupunki

Vähäerilaiset patikkaretket 9.9., 23.9. ja 7.10.

Rautakaudella Vähäkyrö kuului Suomen merkittävimpiin keskuksiin niin väestöllisesti, taloudellisesti kuin kulttuurisesti.

Vähänkyrön kuntaliitoksen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Vaasan kansalaisopisto Alma toteuttaa Vähässäkyrössä opastettuja patikkaretkiä muinaisiin kohteisiin kolmena lauantaina. Tule mukaan kiehtovalle aikamatkalle, jossa yhdistyvät retkeily, historia, tarut ja legendat!

  • Jätintie – ainut laatuaan: 9.9. klo 10-13, pituus n. 3 km
  • Kirkkosaaren mysteerit: 23.9. klo 10-13, pituus n. 2 km
  • Muinaisten meripihkahelmien jäljillä: 7.10. klo 10-16, pituus n. 7 km

Vähänkyrön joulunavajaiset 3.12.

Vähässäkyrössä järjestetään perinteinen joulunavaus tänä vuonna Tervajoella. Vähänkyrön joulunavauksessa on paljon nähtävää, koettavaa, haisteltavaa ja maisteltavaa –jouluista tunnelmaa kaikille aisteille!

Joulutorilla on leipomuksia, lähiruokaa, käsitöitä, arpoja, joulupuuropata, glögiä ja pipareita, lätynpaistajia ja makkaranmyyntiä. Tältä torilta löydät takuuvarmasti hyvän joulumielen ja aidot pläkkisepän taivuttamat piparimuotit. Luvassa on myös jouluinen tonttupolku, ohjelmanumeroita ja elävää musiikkia.

Myynti-, esiintymis- ja ohjelmapaikkoja voi tiedustella yhteispalveluvahakyro@vaasa.fi ja helena.alanen@edu.vaasa.fi

Joulunavauksen järjestelyihin osallistuu perinteisesti paikallisia yhdistyksiä yhdessä Vaasan kaupungin, Vähänkyrön aluepalveluiden ja Vähänkyrön seurakunnan kanssa.

Vähäerilainen Vähäkyrö vähäkyröläisten silmin: yhteisöllinen valokuvanäyttely

  • valokuvanäyttely 27.12.2023-31.1.2024
  • valokuvanäyttelyn avajaiset 27.12. klo 17-19
  • Vähäkyrö-talo, Vähänkyröntie 11

Osallistu kanssamme yhteisen valokuvanäyttelyn toteuttamiseen Vähäkyrö-talon Olkkarissa!

Lähetä meille valokuva sähköpostitse 8.12. mennessä yhteispalveluvahakyro@vaasa.fi. Vähänkyrön yhteispalvelut pidättää oikeuden valita kuvat valokuvanäyttelyyn ja käyttää kuvia valokuvanäyttelyn markkinoinnissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helena Alanen, puh. 040 1374 547, helena.alanen@edu.vaasa.fi

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme