Kokkolan kaupunki

Kokkolan Urheilupuisto Oy esittää harjoitusjäähallin hankesuunnitelman kehitysvaiheen käynnistämistä

Jaa

Urheilupuisto-hanke etenee. Kokkolan Urheilupuisto Oy esittää kaupunginhallitukselle kehitysvaihe KAS2:n käynnistämistä.

Kehitysvaiheen tavoitteena on laatia suunnitelma ja tavoitekustannus harjoitusjäähallin rakentamiseksi, sekä hakea Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen tukea hankkeelle.

Kehitysvaiheen aikana tehdään myös kaikki suunnitelmat, joita tarvitaan rakennusluvan hakemiseen. Harjoitusjäähallin tavoitekustannuksen tarkistaa ulkopuolinen rakennuskustannusasiantuntija. Tämän jälkeen tavoitekustannus, aikataulu, tilaohjelma ja muut suunnitelmat esitellään hankkeen ohjausryhmänä toimivalle kaupunginhallitukselle.

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Tillväxtstäder: tilläggsnedskärning i statsandelar straffar sig hårt utan verklig kompensation22.11.2023 15:43:25 EET | Tiedote

Finansministeriet publicerade fredagen den 17 november 2023 ett pressmeddelande om att slutförandet av beskattningen orsakar förändringar i överföringskalkylen för social- och hälsovården. Senare på måndag meddelade regeringen att nedskärningen periodiseras till åren 2025–2027. I och med uppdateringen skärs kommunernas statsandelar ned permanent och väsentligt mera än det tidigare förutspåtts. Per invånare innebär det här på årlig nivå t.o.m. 80€ mera i nedskärningar jämfört med det som tidigare meddelats. Periodiseringen av nedskärningarna samt ökning och minskning av statsandelar under viss tid avlägsnar tyvärr inte det faktum att tilläggsnedskärningarna i själva verket försvagar kommunernas ekonomi och tvingar kommunerna till strängare sparåtgärder än de planerat. De åtgärder som regeringen nu planerar genomföra står också i strid med regeringsprogrammets mål.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme