Omaishoitajaliitto ry

Omaishoitajien päivä nostaa esille työn ja omaishoidon yhteensovittamisen

Jaa

Omaishoitajajärjestöt kampanjoivat työn ja omaishoidon yhteensovittamisesta Euroopan omaishoitajien päivänä 6.10.

Kampanjan sloganilla Tasapainoa! Työn ja hoivan välissä elämä halutaan korostaa, että omaishoitajan ei pitäisi joutua valitsemaan työn ja omaishoidon välillä.     

Kaikissa työuran vaiheissa tulee olla mahdollisuus halutessaan yhteensovittaa työtä ja hoivaa riittävän taloudellisen turvan vaarantumatta. 

Omaishoitajien päivää vietetään neljättä kertaa 

Euroopan omaishoitajien päivä on vuosittain järjestettävä teemapäivä, jota on vietetty vuodesta 2020 lähtien. Aikaisempina vuosina on nostettu esiin omaishoidon merkitystä ja omaishoitajien tarvitsemaa tukea, nuorten hoivaajien asemaa, sukupuolten tasa-arvoa sekä oikeudenmukaisuutta ja vastuunjakoa hoivassa. 

Teemapäivän järjestää Euroopan omaishoidon toimijoiden verkosto Eurocarers. Sosiaalisessa mediassa teemapäivä näkyy aihetunnisteilla #EuroopanOmaishoitajienPäivä #CarersDay_EU. 

Omaishoitajaliitto tapaa työministeri Satosen

Omaishoitajaliiton edustajat keskustelevat omaishoidon ja työn yhteensovittamisesta työministeri Arto Satosen kanssa 5.10. Omaishoitajaliitosta tapaamiseen osallistuvat puheenjohtaja Sari Raassina, toiminnanjohtaja Sari-Minna Tervonen sekä Työikäisten läheishoivaajien tukihankkeen koordinaattori Matti Mäkelä

Tapaamisesta kerrotaan Euroopan omaishoitajien päivän tiedotteessa, joka julkaistaan 5.10. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Ismo Laukkarinen
viestinnän asiantuntija
020 7806 528
ismo.laukkarinen@omaishoitajat.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Omaishoitajaliitto on läheis- ja omaishoitajien edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan tai läheistään hoitavien henkilöiden yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi. Omaishoitajaliiton kuuluu 66 jäsenyhdistystä, joissa läheistään hoitavat saavat tietoa, valmennusta ja virkistystä sekä vertaistukea samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilta ihmisiltä. Jäsenyhdistyksiin kuuluu noin 11 500 jäsentä. www.omaishoitajat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Omaishoitajaliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye