Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Taivalkosken akuutti- ja hoivaosasto muuttuu 15-paikkaiseksi arviointi- ja kuntoutusyksiköksi

Jaa

Taivalkoskella muutetaan osastopaikkoja arviointi- ja kuntoutusyksiköksi. Yksikköön tulee 15 paikkaa. Linjauksen mukaan arviointi- ja kuntoutusyksikkö on tarkoitettu iäkkäälle henkilölle, joka tarvitsee lyhytaikaista moniammatillista hoitoa. Yksikön toiminta on arvioivaa, kuntouttavaa, toimintakykyä ylläpitävää ja edistävää. Yksikön tavoitteena on asiakkaan turvallinen kotiutuminen tarvittavan tuen ja palvelujen turvin. Yksiköt ovat sosiaalihuoltolain mukaista lyhytaikaista ympärivuorokautista palveluasumista.

Taivalkosken 34-paikkaisella akuutti- ja hoivaosastolla on ollut sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista hoitoa tarvitsevia. Tosiasiallinen paikkamäärä ja tarve on ollut Taivalkoskella virallista paikkalukua pienempi. Henkilöstön riittävyyden vuoksi potilaspaikkamäärää on suhteutettu saatavan hoitohenkilöstön mukaan. Akuuttihoito on Pohteella perusteltua koota suurempiin kokonaisuuksiin, koska näin varmistetaan palveluiden hyvä laatu ja turvallisuus sekä palveluiden taloudellisesti järkevä toteuttaminen.

Akuutti- ja hoivaosaston lakkaamisen jälkeen taivalkoskelaiset akuuttiosastohoitoa vaativat potilaat hoidetaan alueen muilla akuuttiosastoilla. Taivalkosken akuuttihoito tapahtuu ensisijaisesti Pudasjärven akuuttiosastolla ja Kuusamon yleislääketieteen keskuksessa. Etäisyydet Taivalkosken kuntakeskuksesta Pudasjärvelle on noin 66 kilometriä ja Kuusamoon noin 65 kilometriä.

Taivalkoskelle perustettavan 15-paikkaisen arviointi- ja kuntoutusyksikön lisäksi alueen kotiin annettavien palveluiden kokonaisuutta on jo vahvistettu Kotas-tilannekeskuksen konsultaatio- ja kotiuttamisen tuella, virka-ajan ulkopuolisella etälääkärikonsultaatiopalvelulla, tiivistämällä ensihoidon kanssa tehtävää yhteistyötä sekä käynnistämällä kotisairaala- ja kuntoutustoimintaa.

Nyt vahvistettavilla palveluilla mahdollistetaan sairaalatasoisen hoidon vieminen asiakkaan kotiin ja turvallinen kotiutuminen sairaalajakson jälkeen. Arviointi- ja kuntoutusjaksojen toteuttaminen omassa kodissa on ensisijaista, mutta Taivalkoskelle perustettavan yksikön myötä jaksoja voidaan toteuttaa myös arviointi- ja kuntoutusyksikössä. Jaksojen tavoitteena on arvioida ja vahvistaa asiakkaan toimintakykyä ja tukea turvallista kotona asumista. Taivalkosken kotihoito tukee näitä toimintoja ympärivuorokautisesti.

Taivalkosken akuutti- ja hoivaosasto muuttuu arvionti- kuntoutusyksiköksi 1.10.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista21.9.2023 12:55:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta teki kokouksessaan 20.9. päätöksen turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista. Perusteet tulevat voimaan 1.11.2023 alkaen. Tuolloin myös jo palvelun piirissä oleville asiakkaille aletaan tehdä uudet palvelutarpeen arvioinnit uusien myöntämisen perusteiden mukaan. Näissä arvioinneissa huomioidaan, että Pohteelle on siirtynyt kunnilta ja kuntayhtymiltä vastaavia palveluita koskevia sopimuksia, jotka jatkuvat sellaisenaan sopimuksien päättymiseen saakka tai kunnes ne irtisanotaan.

Henkilöstöjaosto teki ratkaisun lääkäriryhmän palkka-asiassa: Pitkään jatkunut soveltamiskäytäntö on muodostunut vakiintuneeksi tulkinnaksi – työnantajalla ei ole oikeutta takaisinperintään21.9.2023 12:09:38 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstöjaosto käsitteli yksittäisen lääkäriryhmän palkanmaksuasiaa kokouksessaan 21.9.2023. Kyseessä on viiden vuoden ajan sovellettu paikallinen sopimus ja mahdollinen palkkojen takaisinperintä. Ratkaisun mukaan takaisinperintää ei tehdä, koska paikallisen sopimuksen tulkinta on katsottava vakiintuneeksi ja sellaisena työnantajaa velvoittavaksi toteutuneen soveltamiskäytännön vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme