Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Henriksson osallistuu Pohjoismaiden yhteistyöministerien kokoukseen

Jaa

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu Pohjoismaiden yhteistyöministerien virtuaalikokoukseen 13. syyskuuta. Henriksson vastaa Suomen hallituksessa myös pohjoismaisesta yhteistyöstä.

Kokouksen pääaihe on Visio 2030, jonka tavoite on tehdä Pohjolasta maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. . Ministerit käsittelevät kokouksessa yhteistyöohjelmia, joita suunnitellaan Pohjoismaiden ministerineuvoston toimintasektoreille vuosiksi 2025–2027. inistereille esitellään kokouksessa myös Pohjoismaiden neuvoston ja pohjoismaisten kansalaisjärjestöjen näkemyksiä yhteistyöohjelmiin. 

”Pohjoismainen yhteistyö koskee meitä kaikkia Pohjolassa asuvia, se on osa arkeamme ja ihmisten välisiä kohtaamisia. Pohjoismainen yhteistyö on tänään ajankohtaisempaa ja tärkeämpää kuin koskaan”, sanoo ministeri Henriksson.

Yhteistyöministerit käyvät kokouksessaan lähetekeskustelun Pohjoismaiden ministerineuvoston budjetista vuodelle 2025, hyväksyvät vuoden 2024 budjetin ja vuoden 2022 tilipäätöksen. 

Lisätiedot

Ann-Sofie Stude, Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö, puh. 0295 350 531

Anita Westerholm, ministeri Henrikssonin erityisavustaja, puh. 0295 150 051

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi

Avainsanat

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme