Fiksuviini.fi

Piemonten Deltetto Nebbiolo Rosato päräyttää herkullisuudellaan!

Jaa

Me löysimme teille rose viinin, joka nostaa fiilistä ja antaa mahtavan positiivisia kokemuksia. On ihastuttavaa löytää viini, joka saa iloiseksi.

Deltetto Suasì Rosato 2021
Kivoja rose-viinejä on paljon, mutta hyviä onkin jo vaikeampi löytää. Moni rose on vaalea lohenpunainen ja kevyen hedelmäinen sekä kevyen vähän kaikkea. Erottuvatko ne? Jäävätkö mieleen? Herättävätkö WAU efektiä? Todennäköisesti ei. Rose-viineissä on on usein helmasyntinä samankaltaisuus mutta tämä on juuri sellainen haaste, josta me Fiksuviinissä pidämme.

Deltetto Suasi Rosato ei ole 13 tusinassa Rose-viini.

Alueesta:
Roero, Piemonte eli alue josta viini tulee, sijaitsee Tanaro joen vasemman rannan takana, ja on geologisesti entistä Po lahden merenpohjaa.

Roeron kukkulat muodostuivat 2 miljoonaa vuotta sitten. Tuolloin sekä Langhe että Roero olivat yhtenäistä korkeata tasankoa, jonka pohjoispuolella Tanaro-joki virtasi. Noin 250,000 tuhatta vuotta sitten tulvat johtivat eroosioon, joka myöhemmin johti joen virtauksen muuttumiseen nykyiseen Alba-Asti suuntaan. Roeron alue yhdistetaankin pääasiassa valkoviineihin Piemontessa.

Viini on 100% Nebbiolo-lajikkeesta valmistettu. Yhdistelmä kuulostaa todella herkulliselsta. Nebbiolo lajike kasvaa valkoviineistä tunnetulla alueella ja siitä valmistetaan Rose-viiniä. Ei helpointa mutta kuulostaa erittäin loogiselta hyvän rose-viinin lähtökohdaksi.

Me löysimme teille Nebbiolo Rosaton Deltettolta. Viinin joka nostaa fiilistä ja päräyttää. Sillä juuri tuon koin, kun olin maistanut viinin. Että olipas muuten kiva ja tasapainoinen, siis kerrassaan ilahduttavan hyvä viini. Eikä tarvitse mennä maksamaan kolmea kymppiä tästä kokemuksesta.

Petri Pellisen kommentit: Kirkas ja väriltään vaalea lohenpunainen hennosti oranssiin taittuva viini .
Tuoksu on puhdas raikas ja nuori. Nenään nousee selkeä vadelman aromi, johon tulee mukaan sekä mansikkaa että karpaloa. Taustalta nousee hento timjamin vivahde.
Maku on kuiva ja alku on raikkaan hapokas. Viinin alkoholipitoisuus on keskitasoa. Maun intensiteetti on hiukan keskitasoa runsaampi ja maku korostaa tuoksunsa elementtejä eli vadelmaa, karpaloa sekä mansikkaa. Jälkimaku on keskipitkä, tasapainoinen ja miellyttävän hedelmäinen sekä raikkaan karpaloinen.

Kokonaisuutena tämä on tasapainoinen viini, jolla on miellyttävän raikas sekä puhdas aromimaailma. Oiva viini niin seurusteluun kuin ruokaviiniksi. Itse tarjoaisin savustettua lohta sekä keväisen salaatin, jonka rakentaisin mansikoiden sekä vuohen juuston ympärille. Tarjoile viini noin 8-asteisena ja kapeapesäisestä lasista. Tämä viini pesee helposti monet yli 20€ rosé-viinit joita Alkosta löytyy.
90 / 100p.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Fiksuviini.fi-palvelu etsii parhaimmat hinta-laatusuhteen viinit Alkon valikoimasta.Palvelu on suunniteltu suomalaisille kuluttajille, jotka arvostavat parempaa viinilaatua samaan hintaan.

Fiksuviini.fi julkaistiin tammikuussa 2021 – Facebookissa jaettavista viinivinkeistä on nopeasti kasvanut yksi Suomen suurimmista ja vaikuttavimmista viinimedioista yli 30.000 seuraajan muodossa. Autamme kuluttajia, tukemme maahantuojia ja vähennämme viinihävikkiä.

Olemme Alkosta riippumaton toimia, joka kuratoi Alkon valikoimaa, jotta kuluttajien olisi helpompi valita oikeat viinit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fiksuviini.fi

Nämä Alkon tuotteet kallistuivat eniten syksyn 2023 aikana30.10.2023 08:00:00 EET | Uutinen

Hintojen nousuissa voimakkaimmat korotukset osuivat etenkin luksustuotteiden kategoriaan. Joissain tuotteissa korotukset olivat jopa 800 euroa. Tuotteiden hinnan korotukset olivat jopa 43 prosenttiyksikköä. Alkon reilun 18 000 tuotteen valikoimasta hintoja korotettiin noin 4150 tuotteen kohdalla. Poimimme kymmenen eniten hintojaan nostanutta väkevää alkoholijuomaa, sekä kymmenen eniten hintojaan nostanutta viiniä.

Próximo by Marques de Riscal huippulöytö grilliviiniksi!6.10.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Se maistuu Rioja Reservalta vaan ei ole, se on Proximó. Proximó on todellinen löytö Alkon espanjalaisten viinien valikoimasta. Raikas, maukas ja jo kolme vuotta pullossa kypsynyt viiniherkku Riojan huipputuottajalta. Kun vielä tietää, että huipputuottajan Rioja Reservat maksavat yleensä noin 20€ ja nyt saa lähes puolella hinnalla näin tasokkaan viiniin, huomaat että käsissäsi on todellinen löytö!

Viña Albali Reserva on todellinen ikiklassikko!3.10.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Haluatteko kypsän punaviinin, mutta ette jaksa odottaa? Me löysimme sen teille ja vielä alle kympin hintaan. Viña Albali Reserva on tuottajan teille valmiiksi kypsyttämä viini. Usean vuoden pullo- ja kellarikypsytys luo ajan mukana modernisoituneen, mutta tyylilleen uskollisen ja maistuvan laatuviinin. Siinä missä useimmat 10€ viinit pullotetaan välittömästi myyntiin, kehittyy Albali Reserva vielä vuosia kellareissa.

Rosé Feravino 2022 raikkautta Kroatiasta kesän nautintoihin29.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Rosé:ssa on kesän henkeä. Se on rento ja menevä. Harva on maistanut viinejä Kroatiasta. Vielä harvempi Kroatian roseita. Emme mekään niitä maistele joka päivä. Siksi toimme teillä tämän viinin. Se on hedelmäinen ja puolikuiva, mutta raikas ja pirteä, sillä tasapainoisessa viinissä hapot tasapainottavat sekä hedelmäisyyttä että makeutta. Kuitenkin kaikista tärkentä on se että se maistuu todella hyvältä. Maista vaikka!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme