Fiksuviini.fi

Meidän valinta fiksu(i)mmaksi kuohuviiniksi!

Jaa

Mikä voisi olla se  2023 Fiksuviinin kuohuviini?
Olemme maistelleet aika paljon kuohuvia 2,5 vuoden aikana jolloin Fiksuviini on ollut toiminnassa. Mikä voisi olla se viini, joka inspiroi meitä yli muiden tänä kesänä. Päädyimme rosékuohuvaan koska elämässä ei ole koskaan liikaa väriä ja viini on aivan huikean hyvä.

Cuvée Antoinette Crémant de Luxembourg Rosé Extra Dry
Hinta 14,60€
Miksi juuri rose kuohuva ja tämä viini:

Rosékuohuviini on raikas ja herkullinen sekä erittäin hyvä ruokajuomana. Se menee hyvin läpi koko aterian tai juhlabuffet-juomana, sillä se on usein aavistuksen aromaattisempi ja runsaampi kuin vaaleat kuohuviinit.

Kuohuviini on usein juhlajuoma. Valitsemalla rosékuohuviinin lisäät kokonaisuuteen eleganssia, vivahteikkuutta, ja tämän viinin kohdalla sitä kuuluisaa WOW faktoria. Tästä viinistä saatte puheenaiheen, joka ei lopu heti. Valitse vielä lasiiksi valkoviinilasi, jolloin viini aukeaa enemmä lasissa.

Cuvée Antoinette Crémant de Luxembourg Rosé Extra Dry täyttää kaikki laatuviinin kriteerit. Luxembourgin alue on yksi maailman viileimmistä viininviljelyalueista. Täydellinen kuohuviinien valmistukseen. Rypäleet viinin poimitaan Grevenmacherin-alueellta, jonka maan koostumuksessa on paljon kalkkikiveä. Viini valmistetaan Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris ja Pinot Noir lajikkeista samppnja-menetelmällä ja lopputulos on herkullinen.

Petri Pellinen lähti vertailemaan viiniä rohkeasti 20€ kalliimpien viinien kanssa.

Kirkas vaalea lohenpunainen viini, jossa on pienet kuplat. Tuoksu on puhdas ja raikas sekä vielä nuori. Vivahteikkaassa tuoksussa on karpaloa sekä puolukkaa ja hukan yrttisyyttä timjamin muodossa. Taustalla on hento tammikypsytyksen tuoma paahteisuus.
Maku on kuiva ja raikkaan hapokas Mousse alkaa runsaana, mutta hiipuu hiukan liian pian. Maku toistaa tuoksun karpaloita sekä puolukoita ja timjamisuutta. Keskipitkää jälkimakua häiritsee hento katkeruus.

Kokonaisuutena siisti ja puhdas pohjoisten marjojen sävyttämä rosékuohuviini hedelmävetoisella tyylillä. Lupaavasta viinistä jäi puuttumaan vähän persoonaa sekä kompleksisuutta, mutta tällä 14.60€ hinnalla sitä on kuohuviineistä todella vaikea saada mistään tuotteesta. Kertoo enemmän siitä, että tuote on sen verran laadukas, että toivoisi siihen himppusen lisää, jotta se haastaisi rosésamppanjat. 89-90/100p.

Eli Petrin mielestä 15€ vs. 35€ vertailussa tulee vain pieni tappio. Se on meistä viini joka on Fiksulöytö arvonsa ansainnut!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Fiksuviini.fi-palvelu etsii parhaimmat hinta-laatusuhteen viinit Alkon valikoimasta.Palvelu on suunniteltu suomalaisille kuluttajille, jotka arvostavat parempaa viinilaatua samaan hintaan.

Fiksuviini.fi julkaistiin tammikuussa 2021 – Facebookissa jaettavista viinivinkeistä on nopeasti kasvanut yksi Suomen suurimmista ja vaikuttavimmista viinimedioista yli 30.000 seuraajan muodossa. Autamme kuluttajia, tukemme maahantuojia ja vähennämme viinihävikkiä.

Olemme Alkosta riippumaton toimia, joka kuratoi Alkon valikoimaa, jotta kuluttajien olisi helpompi valita oikeat viinit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fiksuviini.fi

Nämä Alkon tuotteet kallistuivat eniten syksyn 2023 aikana30.10.2023 08:00:00 EET | Uutinen

Hintojen nousuissa voimakkaimmat korotukset osuivat etenkin luksustuotteiden kategoriaan. Joissain tuotteissa korotukset olivat jopa 800 euroa. Tuotteiden hinnan korotukset olivat jopa 43 prosenttiyksikköä. Alkon reilun 18 000 tuotteen valikoimasta hintoja korotettiin noin 4150 tuotteen kohdalla. Poimimme kymmenen eniten hintojaan nostanutta väkevää alkoholijuomaa, sekä kymmenen eniten hintojaan nostanutta viiniä.

Próximo by Marques de Riscal huippulöytö grilliviiniksi!6.10.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Se maistuu Rioja Reservalta vaan ei ole, se on Proximó. Proximó on todellinen löytö Alkon espanjalaisten viinien valikoimasta. Raikas, maukas ja jo kolme vuotta pullossa kypsynyt viiniherkku Riojan huipputuottajalta. Kun vielä tietää, että huipputuottajan Rioja Reservat maksavat yleensä noin 20€ ja nyt saa lähes puolella hinnalla näin tasokkaan viiniin, huomaat että käsissäsi on todellinen löytö!

Viña Albali Reserva on todellinen ikiklassikko!3.10.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Haluatteko kypsän punaviinin, mutta ette jaksa odottaa? Me löysimme sen teille ja vielä alle kympin hintaan. Viña Albali Reserva on tuottajan teille valmiiksi kypsyttämä viini. Usean vuoden pullo- ja kellarikypsytys luo ajan mukana modernisoituneen, mutta tyylilleen uskollisen ja maistuvan laatuviinin. Siinä missä useimmat 10€ viinit pullotetaan välittömästi myyntiin, kehittyy Albali Reserva vielä vuosia kellareissa.

Rosé Feravino 2022 raikkautta Kroatiasta kesän nautintoihin29.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Rosé:ssa on kesän henkeä. Se on rento ja menevä. Harva on maistanut viinejä Kroatiasta. Vielä harvempi Kroatian roseita. Emme mekään niitä maistele joka päivä. Siksi toimme teillä tämän viinin. Se on hedelmäinen ja puolikuiva, mutta raikas ja pirteä, sillä tasapainoisessa viinissä hapot tasapainottavat sekä hedelmäisyyttä että makeutta. Kuitenkin kaikista tärkentä on se että se maistuu todella hyvältä. Maista vaikka!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme