MessukeskusMessukeskus

Teknologia 23 esittelee näkymiä teollisuuden tulevaisuuteen

Jaa

Teknologia-tapahtuman ohjelmassa on laaja kattaus puheenvuoroja ja keskusteluja eri teknologianalojen ajankohtaisista aiheista, kuten tekoälystä, 3D-tulostuksesta, robotiikasta ja vetyteollisuudesta. Teknologia 23 kokoaa yhteen teollisuuden päättäjät, alan asiantuntijat ja yritykset Helsingin Messukeskukseen 7.–9.11.2023. 

Teknologia 23
Teknologia 23 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023.

Pohjoismaiden johtavassa teollisuustapahtumassa on ohjelmaa yhteensä viidellä ohjelmalavalla ja -alueella. Lisäksi ajankohtaisiin tuote- ja palvelu-uutuuksiin voi tutustua lähes 400 näytteilleasettajan osastolla. Tämän vuoden avainaiheina ovat puhdas siirtymä, tekoäly, toimitusverkostot ja vetyteollisuus.   
 
Mitä kaikkea voi valmistaa 3D-tulostamalla? Tätä pohtii Puolustusvoimien komentajakapteeni Samu Rautio puheenvuorossaan ”Varaosien ja aseiden 3D-tulostus”.  Materiaalia lisäävän valmistuksen käyttö kiinnostaa entistä enemmän eri maiden asevoimia, ja sotilaallisessa käytössä se voi mahdollistaa kappaleiden omavalmistuksen ei-teollisissa olosuhteissa. Puheenvuorossaan Rautio pohtii 3D-tulostuksen sotilaallista käyttöä erityisesti logistiikan näkökulmasta. Puheenvuoro on osa Suomen Pikavalmistusyhdistys Firpa ry:n Teknologia-tapahtumassa järjestämää vuosiseminaaria.  
 
Suomen Robotiikkayhdistys ry tuo Teknologia-tapahtumaan puheenvuoroja teemalla ”Robotit pyörillä”. Erilaiset liikkuvat alustat tekevät parhaillaan läpimurtoa, kun robottiteknologiaa hyödynnetään yhä enemmän myös muualla kuin sisätiloissa. Probot Oy:n toimitusjohtaja Matti Tikanmäki kertoo mobiilirobotiikan uusimmista sovelluskohteista ja K. Hartwall Oy:n kehityspäällikkö Ville Hintsala mobiilirobotiikan soveltamisen tunnistetuista huomioista, mahdollisuuksista ja haasteista erityisesti robottivalmistajan näkökulmasta.   
 
Avajaispäivän iltapäivällä järjestetään paneelikeskustelu tapahtuman avainaihealueiden merkityksestä. Millaisia tekoja ja mahdollisuuksia tekoäly, toimitusverkostot, vetyteollisuus ja puhdas siirtymä mahdollistavat nyt ja tulevaisuudessa? Aihetta pohtivat Elinkeinoelämän keskusliiton vihreän siirtymän johtaja Ulla Heinonen, Teknologiateollisuuden uudistuvan teollisuuden johtaja Matti Mannonen, Nesteen uusiutuvasta vedystä vastaava johtaja Outi Ervasti ja CGI Suomen Global Business Engineering -alueen johtaja Arto Kuusinen. Keskustelun vetäjänä toimii Tekniikka & Talous -lehden päätoimittaja Harri Junttila
 
Skaalausmallista apua idean jalostamiseen ja riskienhallintaan 
 
”Scale upin” eli skaalauksen tavoitteena on uusien ideoiden kehittäminen kaupalliseen laajuuteen saakka. Skaalausprosessi voidaan jakaa kolmeen päävaiheeseen: idean jalostamiseen, teknologisten ratkaisujen ja konseptien kehittämiseen sekä teollisen mittakaavan kaupallistamiseen. 
 
”Vihreä siirtymä ja biodiversiteetin turvaaminen vaativat meiltä toimenpiteitä, joilla teollisesta toiminnasta saadaan kestävämpää. Tarvitsemme uutta näkemystä ja tuoreita ajatuksia, mutta hyväkään idea ei sellaisenaan kanna pitkälle, vaan se on pystyttävä skaalaamaan kannattavaksi teolliseksi toiminnaksi. Tässä avuksi tulee skaalausmalli: se tekee skaalaamisesta hallitumpaa ja helpottaa hankkeen riskienhallintaa”, sanoo Elomaticin kehitysjohtaja Teemu Turunen, joka pitää Teknologia-tapahtumassa puheenvuoron skaalausmallista teollisten hankkeiden edistämisessä.   
 
Palkintoja osaajille ja kehittäjille 

Teknologia-tapahtumassa järjestetään useita kilpailuja ja palkitsemisia, joiden tavoitteena on nostaa esille alan osaajia ja uusia ratkaisuja.  

  • Tiistaina 7.11. jaetaan tämän vuoden kunnossapitoaiheiset opinnäyte- ja yritysinnovaatiopalkinnot. Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön lahjoittamat palkinnot myönnetään yritysinnovaatiolle sekä ammattikorkeakoulun ja yliopiston lopputyölle.     
  • Korkeakoulujen joukkueille suunnatun Amazing Robots -kilpailun semifinaali järjestetään tiistaina 7.11. ja finaali palkintojenjakoineen torstaina 9.11. Joukkueiden kilpailutehtävänä on suunnitella robotti, joka tekee jotain kiinnostavaa.  
  • Startup-kilpailun pitchaus-finaali järjestetään keskiviikkona 8.11., kilpailun voittaja julkistetaan ja palkitaan myöhemmin samana päivänä järjestettävässä iltajuhlassa.  

Tapahtuman koko ohjelma aikatauluineen on julkaistu nettisivuilla www.teknologia23.fi.   
 
Teknologia 23 – Transforming The Industrial Landscape | Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023 samaan aikaan kyberturvallisuusalan Cyber Security Nordicin kanssa. Tapahtuma koostuu useista osa-alueista, joita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakentaminen, kunnossapito, robotiikka, ICT ja 3D. #Teknologia2023 
 
Lisätietoja: 
Helsingin Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström, p. 044 562 4524, marcus.bergstrom@messukeskus.com   

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com  
 
Kuvia Messukeskuksen aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com  
 
Akkreditointi, tiedotteet ja ohjeet median edustajille: www.messukeskus.com/uutishuone 
 
www.teknologia23.fi | #teknologia23 | LinkedIn @teknologia 
 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Teknologia 23 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023.
Teknologia 23 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Kirjamessujen ohjelma entistä laajempi, teemakeskusteluissa esillä valta26.9.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut 2023 tarjoaa jälleen monipuolisen ohjelman kirjallisuuden ystäville. Tänä vuonna järjestetään yli 900 keskustelua ja kirjailijahaastattelua, joihin osallistuu yli 1000 kirjailijaa, vaikuttajaa, tutkijaa, taiteilijaa ja poliitikkoa. Paikalla on kotimaisten huippukirjailijoiden lisäksi noin 30 kansainvälisiä kirjailijavieraista kymmenestä maasta. Teemakeskustelujen aiheena on valta kirjallisuudessa. Uutta kirjamessujen ohjelmassa ovat keskustelut kirjailijoiden tuotannoista ja kirjasomen entistä vahvempi läsnäolo. Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa nyt 23. kerran.

Seikkailija Ruffe tuo Vene 24 Båt -messuille uusia tuulia21.9.2023 12:59:01 EEST | Tiedote

Kari ”Ruffe” Nurmi on tunnettu meriseikkailija sekä veneilyn puolestapuhuja ja ympäristöstä huolehtija. Hänen erikoisia veneilytempauksia on vuosien varrella saatu seurata eri yhteyksissä. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt tarjoaa nyt paikan messualueen ohjelmapisteestä, Purjehdussatamasta, jonka ohjelman Ruffe kokoaa ja tuottaa. Odotettavissa on idearikasta ohjelmaa Vene 24 Båt -messuilla 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Ihmisen parhaaksi -tunnustus 2023 Sanna Järvensivulle – ”Moni kokee Sannan pelastaneen heidän elämänsä”21.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden 2023 Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen saaja terveydenhoitaja Sanna Järvensivu on tehnyt urauurtavaa, pitkäjänteistä ja poikkeuksellisen merkittävää työtä suonensisäisiä huumeita käyttävien asiakkaiden ja heidän läheistensä asioiden edistämiseksi sekä huumekuolemien vähentämiseksi. Järvensivu työskentelee Turun terveysneuvontapiste Millissä. Ihmisen parhaaksi -tunnustus jaettiin tänään avautuneilla Sairaanhoitajapäivillä Helsingin Messukeskuksessa. 5000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme