Messukeskus

Kansainvälisen ystävän Anders Byrielin Habitare-valinnat

Jaa

Habitaren Kansainvälinen ystävä 2023, tanskalaisen tekstiiliyhtiö Kvadratin toimitusjohtaja Anders Byriel, vierali tapahtumassa avajaispäivänä ja valitsi näkemästään kiehtovimmat tuotteet ja ilmiöt. Habitare 2023 jatkuu Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin saakka.

Habitaren Kansainvälinen ystävä 2023, tanskalaisen tekstiiliyhtiö Kvadratin toimitusjohtaja Anders Byriel, vierali tapahtumassa avajaispäivänä ja valitsi näkemästään kiehtovimmat tuotteet ja ilmiöt. Habitaren 2023 ovet ovat avoinna Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

PARAS OSASTO: Luksia (Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä), 6p90

”Sisustusalan opiskelijoiden suunnittelema osasto on vähin elementein saatu näyttävän näköiseksi. Upeaa, että koulun osasto näin näyttävä. Se on vähän hullu, mutta kauniisti koottu.”

TUOTE 1: Disco-pöytä, Basta, suunnittelija: Antrei Hartikainen, 6e20 

Antrei Hartikaisen koko tuoteportfolio on upea, ja Disco-pöytä edustaa sitä hienosti. Taiteellinen näkemys toimii sekä kuluttajien että tilasuunnittelun näkökulmasta erinomaisesti.”

TUOTE 2: Combines | penkki, suunnittelija: Antti Tuomi/Talentshop, 6n68
”Asiakas voi koota penkin ilman ruuvaamista ja ruuveja. Kaikki tarvittava on jo kiinni tuotteessa, muu kokoaminen tapahtuu remmien ja muiden kiinnitysmekanismien avulla. Konsepti ja sen ydin on vahva ja Tuomen eri materiaalien käyttö rikasta. Tuotteessa yhdistyvät vanha ja uusi maailma.”

MATERIAALI: Ylijäämäpuu, josta Nikarin Centenniale-pöytä on valmistettu, suunnittelija: Joanna Laajisto, 6d41 

”Pöytä on valmistettu ylijäämäpuusta, joka menisi tavallisesti roskiin tai poltettaisiin. Toisen pöydän hukkapaloista tehdään Centenniale-pöydän jalat. On kaunista, että jokin mikä voisi olla hävikkiä saa toisen käyttötarkoituksen.”

KONSEPTI: Villa & Peite, 6m2  

”Koko konsepti muodostaa selkeän ja eheän kokonaisuuden. Luonnolliset materiaalit, tuotteet, tuotanto, koko liiketoiminta. Myös messuosasto on osa kokonaisuutta – siinä näkyy laadukas kädenjälki ja osastolla on mukava tunnelma.”

ILMIÖ: Eveliina Tahvanainen, taideteos Volcanic home Hamkin osastolla, 6p86 

”Kaunis taiteellinen kulma, nykytaidetta, lämpömuovattua vaahto- ja kierrätyslasia, tällaista haluaisin nähdä enemmänkin. Olen ehkä nörtti, mutta rakastan tätä.”

NEXT: Mattila & Merz, 6n96  

”Peti-sängyt on tehty upeasti ammattitaidolla. Työn laatu on upeaa. Mattila & Merz kehittävät tekemistään ja liiketoimintaansa samanaikaisesti korkealla laatutasolla. Tämä tekee heistä sen seuraavan jutun.”

HABITAREN 2023 KANSAINVÄLINEN YSTÄVÄ ANDERS BYRIEL

Anders Byriel on tekstiiliyhtiö Kvadratin toimitusjohtaja ja Madridissa sijaitsevan IE School of Architecture and Designin professori. Hän on työskennellyt yli 30 vuotta isänsä vuonna 1968 perustamassa Kvadratissa ja johtanut sitä vuodesta 1998. Anders Byrielin johdolla Kvadratin liikevaihto on kasvanut 16 miljoonasta dollarista 258 miljoonaan dollariin.

Kvadrat valmistaa korkealaatuisia tekstiilejä ja tekstiilipohjaisia tuotteita niin yksityisiin kuin julkisiin tiloihin ympäri maailmaa ja se on voittanut useita merkittäviä kansainvälisiä muotoilupalkintoja. Kvadratin arvostettuja suunnittelijakumppaneita ovat mm. Peter Saville ja Ronan ja Erwan Bouroullec, arkkitehti David Adjaye, muotisuunnittelija Raf Simons sekä taiteilijat Thomas Demand ja Olafur Eliasson.

Anders Byriel nimettiin 20 merkittävimmän muotoiluvaikuttajan joukkoon Wallpaper-lehdessä lokakuussa 2015. Marraskuussa 2015 hän sai vuoden omistaja/toimitusjohtaja-palkinnon PricewaterhouseCoopersilta Tanskassa. Vuonna 2018 hän sai Årets Ildsjæl -palkinnon (’vuoden intohimoisin yrittäjä’) Design Awardsilta. Vuonna 2019 hän sai EY – Entrepreneur of the Year Denmark -palkinnon.

Kuvat Kansainvälisen ystävän Anders Byrielin valinnoista ovat ladattavissa täältä.


Lisätiedot:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, puh. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com  

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare Pro -ammattilaistapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa ja Helsingin keskustaan sijoittuvilla showroomeilla 13.–15.9.2023.| habitare.fi | @habitarefair | facebook.com/habitare | #habitare2023  

Yhteyshenkilöt

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, puh. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Tämän hetken sormusmuotoilu yllättää monimuotoisuudellaan ja rohkeudellaan28.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finaalin yleisöäänestys on alkanut. Korumuotoilijoille suunnatussa, nyt 16. kertaa järjestettävässä kilpailussa katsotaan tulevaisuuteen ja etsitään sormusta, jossa on viitteitä huomisen kauneudesta. Finalistisormusten esittely ja muotoilijoita nähdään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023. Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuussa.

Vuoden herkullisin tapahtuma Viini & Ruoka rantautuu Helsingin Messukeskukseen26.9.2023 10:12:24 EEST | Tiedote

Viini & Ruoka kokoaa ruoasta ja viinistä kiinnostuneet Helsingin Messukeskukseen 26.-29.10.2023. Suosittu ja odotettu tapahtuma tarjoaa kävijöille runsaasti monipuolista koettavaa, kuten mielenkiintoisia näytteilleasettajia, suosittuja viinitastingeja, inspiroivia kirjailijavieraita sekä muita makunystyröitä hiveleviä kokemuksia. Tapahtumassa kilpaillaan myös Vuoden Kokki -ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaalit. Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa.

Helsingin Kirjamessujen ohjelma entistä laajempi, teemakeskusteluissa esillä valta26.9.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut 2023 tarjoaa jälleen monipuolisen ohjelman kirjallisuuden ystäville. Tänä vuonna järjestetään yli 900 keskustelua ja kirjailijahaastattelua, joihin osallistuu yli 1000 kirjailijaa, vaikuttajaa, tutkijaa, taiteilijaa ja poliitikkoa. Paikalla on kotimaisten huippukirjailijoiden lisäksi noin 30 kansainvälisiä kirjailijavieraista kymmenestä maasta. Teemakeskustelujen aiheena on valta kirjallisuudessa. Uutta kirjamessujen ohjelmassa ovat keskustelut kirjailijoiden tuotannoista ja kirjasomen entistä vahvempi läsnäolo. Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa nyt 23. kerran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme