Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Jukka-Pekka Ujula on valittu Helsingin uudeksi kansliapäälliköksi

Jaa
Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 13. syyskuuta valita Helsingin kansliapäällikön virkaan Jukka-Pekka Ujulan.
Kuva: Sakari Röyskö
Kuva: Sakari Röyskö

KTM, VTM Jukka-Pekka Ujula valittiin Helsingin kansliapäällikön virkaan seitsemän vuoden määräajaksi. Lähes koko työuransa kuntasektorilla tehneellä Ujulalla on vahva kokemus ja hyvät näytöt suuren julkisorganisaation strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta. Rooli kaupunginhallituksen esittelijänä ja toimialajohdon esihenkilönä on hänelle aiemmista tehtävistä tuttua, samoin kuin luottamushenkilöiden kanssa tehtävä yhteistyö.

Ujula on myös johtanut useita merkittäviä muutosprosesseja ja on pitkäaikaisen kaupunkiorganisaation johtotehtävissä toimimisen kautta monipuolisesti osallistunut erilaisiin paikallisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin kaupunkipolitiikan ja elinvoiman edistämisen verkostoihin.

Kuluva kansliapäällikön virkakausi päättyy 14. lokakuuta. Ujulan aloitusajankohta tulevassa tehtävässä sovitaan erikseen.

Kansliapäällikkö on Helsingin kaupungin korkein viranhaltija, joka johtaa kaupungin keskushallintoa ja on kaupunginhallituksen alaisuudessa toimivan kaupunginkanslian päällikkö. Kansliapäällikkö toimii myös kaupunginhallituksen, sen jaostojen ja pormestarin esittelijänä, ja on kaupungin neljän toimialajohtajan esihenkilö. Kansliapäälliköllä on keskeinen rooli koko kaupungin johtamisessa yhdessä muun johtoryhmän kanssa.

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian www.hel.fi -sivuilla ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäjohtaja Liisa Kivelä
Puh. 0400 308 484, liisa.kivela@hel.fi

Kuvat

Kuva: Sakari Röyskö
Kuva: Sakari Röyskö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme