Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi kansliapäällikön ja käsitteli ympäristöraporttia

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan 13. syyskuuta kansliapäällikön ja käsitteli vuotta 2022 koskevaa ympäristöraporttia. Valtuusto hyväksyi myös hallintosäännön muuttamisen nuorten aloitteiden käsittelyä koskien.

Kaupunginvaltuusto päätti valita Helsingin kansliapäällikön virkaan KTM, VTM Jukka-Pekka Ujulan. Kansliapäällikkö on Helsingin kaupungin korkein viranhaltija. Virkaan valitaan seitsemän vuoden määräajaksi.

Kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan myös Helsingin ympäristöraporttia vuodelta 2022. Valtuusto merkitsi raportin tiedoksi. Helsingin kaupunkistrategia linjaa kunnianhimoisesti niin päästöjen vähentämisestä kuin luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta. Ympäristöraportti on kaupunkikonsernin yhteinen asiakirja, jossa kuvataan kaupungin ympäristötavoitteiden edistymistä ja toiminnan ympäristövaikutuksia sekä kaupungin ympäristöpolitiikan toteutumista.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi lisäksi hallintosäännön muuttamisen nuorten aloitteiden käsittelyä koskien. Nuorten aloitteiden käsittelyssä siirrytään malliin, jossa aloitevastauksen antaa se toimialalautakunta tai johtokunta, jonka toimivaltaan tai jonka alaisen viranomaisen toimivaltaan aloitteessa esitetyt toimenpiteet kuuluvat. Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginhallituksen alaisten viranomaisten toimivaltaan kuuluvissa aloitteissa vastaaja on pormestari. Aiemmin aloitevastaukset on antanut pormestari tai apulaispormestari. Uusi malli tuo aloitteen käsittelyn ja vastaamisen lähemmäs toimintaa, toimintaympäristöä ja aloitteeseen kuuluvaa toimivaltaa esitettyjen toimenpiteiden ratkaisemiseksi.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat -sivulla. 

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme