Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Oulaisten akuuttiosasto suljetaan – tilalle arviointi- ja kuntoutusyksikkö

Jaa

Oulaisten akuuttiosaston sulkupäätös on tehty tiistaina 12. syyskuuta 2023. Oulaisten akuuttiosaston henkilöstön yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen ja henkilöstön uudet tehtävät ja työskentelypaikat on saatu sovittua.

Akuuttiosaston potilaspaikkamäärää on pienennetty jo ennen sulkupäätöstä osaston henkilöstötilanteesta johtuen.

Akuutti- ja hoivaosaston lakkaamisen jälkeen akuutti- tai sairaalaosastohoitoa vaativat potilaat hoidetaan Pohteen muilla akuuttiosastoilla, Oulaskankaan sairaalassa tai Oysissa.

Oulaisissa akuuttiosasto korvataan ympärivuorokautisesti toimivalla arviointi- ja kuntoutusyksiköllä. Yksikön lisäksi alueen kotiin annettavien palveluiden kokonaisuutta on jo vahvistettu Kotas-tilannekeskuksen konsultaatio- ja kotiuttamisen tuella, virka-ajan ulkopuolisella etälääkärikonsultaatiopalvelulla, tiivistämällä ensihoidon kanssa tehtävää yhteistyötä sekä käynnistämällä kotisairaala- ja kuntoutustoimintaa.

Nyt vahvistettavilla palveluilla mahdollistetaan sairaalatasoisen hoidon vieminen asiakkaan kotiin ja turvallinen kotiutuminen sairaalajakson jälkeen. Arviointi- ja kuntoutusjaksojen toteuttaminen omassa kodissa on ensisijaista, mutta perustettavan yksikön myötä jaksoja voidaan toteuttaa myös Oulaisten arviointi- ja kuntoutusyksikössä. Jaksojen tavoitteena on arvioida ja vahvistaa asiakkaan toimintakykyä ja tukea turvallista kotona asumista. Oulaisten kotihoito tukee näitä toimintoja ympärivuorokautisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme