Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Lasten viikonloppu järjestetään jo kolmatta kertaa

Jaa

Viikonlopusta löytyy jälleen laadukasta tarjontaa moneen makuun eri-ikäisille. Luvassa on täyttä lastenkulttuurin juhlaa ympäri Espoota 29.9.–1.10.2023.

Lasten viikonlopussa ovat mukana Espoon kulttuurikeskus, Sellosali, Näyttelykeskus WeeGee, Kannusali, Lasten kulttuurikeskus Aurora, Vindängensali sekä Lippulaivan ja Iso Omenan kirjastot.

Lastenkulttuurikoordinaattori Johanna Kallioaho sanoo Lasten viikonlopun saaneen alkunsa  ajatuksesta, miten kulttuuritaloissa voitaisiin yhdessä huomioida uudella tavalla erityinen ja tärkeä kohderyhmä.

– Nyt lasten oma viikonloppu järjestetään jo kolmatta kertaa startaten perjantaina 29.9. eli Vauvan päivänä. Kuinka hienoa onkaan, että tänä vuonna mukaan ovat esitysareenoiksi tulleet myös Vindängensali Tapiolassa sekä Lippulaivan ja Iso Omenan kirjastot.  Viikonlopun monipuolisesta ja laadukkaasta lastenkulttuuritarjonnasta löytyy niin maksullista kuin maksutontakin sisältöä, Kallioaho kertoo

Meksikolaista lastenteatteria Aurorassa ja ilmaisilta WeeGeellä

Kansainvälisenä vieraana nähdään meksikolainen Compañía Teatro al Vacío esityksellään Pulsar Lasten kulttuurikeskus Aurorassa Järvenperässä perjantaina 29.9. Teatro al Vacío on yksi lastenteatterin uudistajista Latinalaisessa Amerikassa, ja se on erikoistunut tekemään esityksiä pienille lapsille elämän tärkeistä asioista.   

Samana päivä Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa koko perhe pääsee opastetulle kierrokselle Mauri Kunnas -näyttelyyn.

Musiikkia laidasta laitaan

Kannusalissa Espoon keskuksessa on puolestaan luvassa perjantai-illan hevibändikonsertti 29.9., kun Moottörin Jyrinä! nousee lavalle.

20-vuotista taivaltaan juhlistavassa Sellosalissa nähdään lastenkonsertti juhlan kunniaksi, kun vuorossa on lauantaina 30.9. Tuomo Rannankari ja Hiekkakakkuorkesteri. Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa taas on musiikkia ja nykysirkusta sisältävä Avain hukassa -esitys sunnuntaina 1.10.

Iso Omenan ja Lippulaivan kirjastoissa nähdään Mimi ja Kuku lauantaina 30.9.

Työpajoja ympäri Espoota

Lasten viikonlopussa on myös luvassa työpajoja. Näyttelykeskus WeeGeen Astu kuvaan
-pajoissa inspiroidutaan Mauri Kunnaksen teoksista eri puolilla Espoota alkaen Kannusalista perjantaina 29.9.  Lasten viikonlopun jälkeen työpaja kiertää ympäri Espoota loppusyksyn ajan.  Suomen pompom-kuningatar Rakkaudella Marre ja hänen maskottinsa Matti saapuvat pitämään Pompom-pajaa Lasten kulttuurikeskus Auroraan su 1.10.

Koko  ohjelma on koottu Lasten viikonlopun verkkosivuille espoo.fi/lastenviikonloppu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Kallioaho
Lastenkulttuurikoordinaattori, Lasten kulttuurikeskus Auroran vastaava
+358 43 8245199
johanna.kallioaho@espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin edistäminen ja kumppanuudet ja sekä kulttuuritalot ja -palvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 29.11.202329.11.2023 19:13:42 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi esiopetuspaikan osoittamisperusteiden ja painotetun opetuksen sekä montessoriopetuksen oppilasvalintaperusteiden muuttamisen. Lautakunta päätti myös muun muassa, että Kivimiehen koulun englanninkielinen käyttönimi on Kivimies International School. Lautakunta jätti pöydälle Sunan koulun opetuksen järjestämisen peruskorjauksen ja laajennuksen aikana. Lautakunta edellyttää, että valmistellaan toimenpide-ehdotuksia yhtenäisen toiminnan jatkamisen mahdollisuuksista muun muassa kuorotoiminnan osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme