Keski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskus

Mediakutsu: Päättäjien Metsäakatemia tuo EU-päättäjät Vaajakoskelle tutustumaan lehdon luonnonhoitoon

Jaa

Kansainvälinen ryhmä EU-päättäjiä tutustuu talousmetsän luonnonhoitoon Vaajakosken Kaunisharjulla torstaina 21.9.2023 klo 15.30. Median edustajat ovat tervetulleita mukaan Suomen Metsäyhdistyksen yhdessä Keski-Suomen ELY-keskuksen, Jyväskylän kaupungin ja Metsäkeskuksen kanssa järjestämälle vierailukohteelle.

EU-päättäjien Metsäakatemia tuo joukon eurooppalaisia päättäjiä tutustumaan suomalaiseen metsätalouteen, luonnonhoitoon ja metsäteollisuuteen. Keski-Suomeen syyskuussa suuntaava matka on jo kolmas Suomen ja Ruotsin yhteistyössä EU:n päättäjille järjestämä kurssi.

”Pohjoismainen metsänosaaminen herättää kiinnostusta Euroopassa. Olemme jälleen saaneet Metsäakatemiaan monipuolisen joukon päättäjiä, joiden kanssa keskustelemme metsän ja puun käytöstä ratkaisuna moniin tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin”, sanoo Päättäjien Metsäakatemiaa vetävän Suomen Metsäyhdistyksen johtava asiantuntija Eveliina Pokela.

Metsäakatemian mediakohteella Vaajakosken Kaunisharjulla päättäjät tutustuvat lehmuslehdon luonnonhoitoon Keski-Suomen ELY-keskuksen, Suomen Metsäkeskuksen ja Jyväskylän kaupungin asiantuntijoiden opastuksella. ELY-keskus on toteuttanut kohteen luonnonhoitotyöt Jyväskylän kaupungin kanssa alkuvuodesta 2022 osana Helmi-elinympäristöohjelmaa.

”Kaunisharjun lehmusmetsikössä toteutetut luonnonhoitotyöt kuvastavat hyvin lehtojen ja jalopuumetsiköiden tyypillistä luonnonhoitotarvetta. Kuusten vähentämisen myötä lehmus ja muut lehtipuut sekä kenttäkerroksen valoa vaativa lehtolajisto pääsevät hyödyntämään lisääntyneen elintilan sekä valon ja lämmön määrän”, luonnonsuojeluasiantuntija Jutta Sorsa Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Kohteessa kuullaan kolme puheenvuoroa reitin varrella, ja kunkin osuuden yhteyteen on varattu aikaa keskustelulle:

  • Multifunctional forests in Jyväskylä region, Matti Häkkilä, Jyväskylän kaupunki
  • Conserving biodiversity and ecosystem resilience of Finnish herb-rich forests, Jutta Sorsa, Keski-Suomen ELY-keskus
  • How does nature and forest data support restoration management?, Miia Saarimaa, Metsäkeskus

Kierros kestää noin kaksi tuntia. Vierailun alussa ja kohdepuheenvuorojen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle osallistujien ja järjestäjien kanssa. Tilaisuuden kieli on englanti.

Aika: Torstai 21.9.2023 klo 15.15–17.15
Paikka: Kokoontuminen parkkipaikalla osoitteessa: Kotaniementie 59, 40800 Jyväskylä

Toivomme median edustajilta ilmoittautumista ke 20.9. mennessä sähköpostitse tai puhelimitse viestintäasiantuntija Saara Sonniselle, p. 0295 016183, saara.sonninen@ely-keskus.fi.

EU-päättäjien Metsäakatemia

Suomen Metsäyhdistys ry on järjestänyt jo vuodesta 1996 lähtien suomalaisille päättäjille Päättäjien Metsäakatemia -kutsukurssia. Kursseille on osallistunut jo yli 1600 päättäjää. Nyt järjestettävä EU-päättäjien Metsäakatemia on järjestyksessään kolmas yhteistyössä Ruotsin kanssa järjestetty EU-päättäjille kohdennettu kutsukurssi.

Lisätietoa Metsäakatemiasta:

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme