Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank nostaa tilikorkoja – neuvoo pitämään käyttötilillä vain kuukauden menoja vastaavan summan

Jaa

Danske Bank nostaa useiden tilien talletuskorkoja marraskuun alusta. Jatkossa Danske Bankin Turvatililtä saa korkoa yhä pienemmille summille. Danske Bank nostaa myös määräaikaistalletusten korkoja ja pienentää minimitalletusmäärää.

Käyttötilin eli Danske-tilin korko nousee 0,25 prosenttiin*. Danske Bank kannustaa asiakkaita siirtämään ylimääräiset varat pois käyttötililtä parempituottoisille tileille. Tämän vuoksi käyttötileille ei makseta korkoa yli 10 000 euron talletuksille.  

”Käyttötili on käyttöä varten, jonka vuoksi siellä kannattaa jo turvallisuussyistä pitää vain kuukauden menoja vastaava summa. Säästämiseen soveltuu parhaiten mobiili- ja verkkopankissa avattava Danske Turvatili, jolle voi kartuttaa esimerkiksi kotitalouden puskurirahaston”, sanoo Danske Bankin sijoittamisesta ja säästämisestä vastaava johtaja Ville Orava.  

Danske Turvatilille korkoa saa jatkossa alle 10 000 euron talletussummille 0,5 prosenttia**. Yli 10 000 euron talletuksissa korko on sidottu kolmen kuukauden euriboriin, ja se nousee portaittain talletussumman mukana.  

Myös suosittujen määräaikaistalletusten korot nousevat. Samalla Danske Bank pienentää määräaikaistalletuksen alarajaa 500 euroon ja alkaa tarjota myös kahden vuoden määräaikaistalletuksia.  

”Määräaikaistalletus on erinomainen työkalu siihen, jos rahoille tietää olevan käyttöä esimerkiksi vuoden päästä vaikkapa remonttia tai muuta isompaa hankintaa varten. Asiakkaat ovat toivoneet mahdollisuutta tehdä määräaikaistalletuksia myös pienemmillä summilla”, sanoo Orava.  

Asiakkaat voivat avata määräaikaistalletuksen kätevästi verkkopankissa, josta löytyvät myös päivittäin vaihtuvat korot määräaikaistalletuksille.  

Jos puskurirahasto on säästetty eikä varoille ole käyttöä lähitulevaisuudessa, kannattaa tuottoa hakea sijoittamalla osake- ja korkomarkkinoille.  

”Jokaiselle löytyy sopiva tapa sijoittaa, joka riippuu aina elämäntilanteesta ja omista tavoitteista”, sanoo Ville Orava. 

*Danske-tilin korko lasketaan kalenterikuukausittain tilin alimmalle saldolle. Korko lisätään tilin pääomaan kunkin kalenterivuoden lopussa.  
**Turvatilin korko lasketaan päivittäin tilin loppusaldolle. Korko lisätään tilin pääomaan kunkin kalenterivuoden lopussa. 

Yhteyshenkilöt

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi - http://www.danskebank.fi/ Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme