Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Mediakutsu lounaalle: Tervetuloa mukaan kokemaan ja maistelemaan Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin antia tiistaina 19.9. klo 12

Jaa

Tervetuloa mukaan kokemaan ja maistelemaan Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin antia tiistaina 19.9. klo 12-13.30 MTK:ssa, kahvila Venla, Simonkatu 6, Helsinki. Lounaan valmistaa materiaalin reseptiikan kehittänyt keittiömestari Kati Laszka.

Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on suunniteltu kasiluokkalaisille kotitalouden oppitunneilla toteutettavaksi. Mallin tarkoituksena on innostaa nuoria ruuanlaiton pariin, kehittää heidän taitojaan ruuan valmistuksessa ja samalla tutustuttaa heidät suomalaiseen ruokaan ja paikallisiin ruuantuottajiin.

Tervetuloa mukaan nauttimaan herkullinen Kokkaa kotimaista -mallin mukaisesti valmistettu lounas, jonka meille valmistaa materiaalin reseptiikan kehittänyt keittiömestari Kati Laszka. Tavattavissa ja lounasseurana myös MTK:n, SLC:n ja Maaseudun Sivistysliiton väkeä.

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.9. Lyytin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Kokkaakotimaista

MTK viestintä


Lisätietoja:
Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija, MTK, 040 568 8802
Kaija Stormbom, viestinnän asiantuntija, MTK, 040 848 9559

---------------------

Lisätietoja:
Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on vastaus nuorten kasvavaan kiinnostukseen ruokaa ja sen alkuperää kohtaan. Se tarjoaa opettajille helpon tavan toteuttaa ruokakasvatusta kouluissa. Mallin avulla oppilaat pääsevät itse kokkaamaan ja tutustumaan kotimaisiin raaka-aineisiin oppien samalla ruuanvalmistuksen taitoja sekä arvostamaan suomalaista ruokakulttuuria.

Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli lanseerattiin syksyllä 2020 ja sitä toteutetaan kouluissa edelleen. Syksyllä 2023 kampanjassa on mukana myös SLC, jolloin se voidaan toteuttaa myös ruotsinkielisissä kouluissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Ihmisen kokoiset asiat on ratkaistava lähellä ihmistä - MTK:n linjaukset valtion aluehallintouudistukseen23.11.2023 09:16:40 EET | Tiedote

Suomen hallitus valmistelee parhaillaan mittavaa aluehallinnon uudistusta. Sen keskiössä ovat uuden luvituksesta vastaavan viranomaisen sekä alueellisten elinvoimakeskusten perustaminen. Sekä lupaviranomaisen että elinvoimakeskusten osalta MTK edellyttää hallinnon läheisyysperiaatteen vahvistamista – ihmisen kokoiset asiat on ratkaistava lähellä ihmistä, MTK:n johtokunta painottaa.

Komission monitorointilainsäädäntö on julkaistu – MTK tyrmää komission suunnitteleman valvontajärjestelmän22.11.2023 15:58:02 EET | Tiedote

Komission 22. marraskuuta julkaiseman esityksen tarkoituksena on lisätä tietoa metsistä, ja käyttää tätä metsänkäytön suunnitteluun. Data auttaisi komission mukaan esimerkiksi lisäämään metsien tuhonkestävyyttä. Komission esitys todellisuudessa loisi sille metsien ja metsätalouden valvontajärjestelmän. Arvokkaan yksityismaiden metsädatan avaaminen ei ole millään tapaa perusteltua, korostaa MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola.

Maitovaltuuskunta: Suomalainen maidontuotanto kestävän ruuantuotannon kärjessä16.11.2023 13:56:22 EET | Tiedote

Maitovaltuuskunta korostaa suomalaisen maidontuotannon potentiaalia kestävässä ruuantuotannossa ja ilmaisee kiitoksensa maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahille ponnisteluista suomalaisen maatalousviennin edistämiseksi. Maitovaltuuskunta rohkaisee ministeriä jatkamaan tätä tärkeää työtä, joka luo edellytyksiä kestävälle tuotannolle ja jonka arvo heijastuu aina tuottajalle asti.

Uusi säädöshanke pysäytettävä – yksityismetsien tiedot eivät kuulu komissiolle16.11.2023 11:27:49 EET | Tiedote

EU:n komissio aikoo jatkaa metsiin liittyvää säädösvyörytystä kautensa loppuun. Komissio on tiettävästi ensi viikolla julkistamassa esityksensä metsien monitorointiasetukseksi. Asetus edellyttäisi yksityiskohtaisen tiedon keräämistä ja raportointia jopa metsälötasolla. MTK pitää esitystä mahdottomana ja vaatii Suomen hallitukselta välittömiä toimia asetushankkeen pysäyttämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme