Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Mediakutsu lounaalle: Tervetuloa mukaan kokemaan ja maistelemaan Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin antia tiistaina 19.9. klo 12

Jaa

Tervetuloa mukaan kokemaan ja maistelemaan Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin antia tiistaina 19.9. klo 12-13.30 MTK:ssa, kahvila Venla, Simonkatu 6, Helsinki. Lounaan valmistaa materiaalin reseptiikan kehittänyt keittiömestari Kati Laszka.

Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on suunniteltu kasiluokkalaisille kotitalouden oppitunneilla toteutettavaksi. Mallin tarkoituksena on innostaa nuoria ruuanlaiton pariin, kehittää heidän taitojaan ruuan valmistuksessa ja samalla tutustuttaa heidät suomalaiseen ruokaan ja paikallisiin ruuantuottajiin.

Tervetuloa mukaan nauttimaan herkullinen Kokkaa kotimaista -mallin mukaisesti valmistettu lounas, jonka meille valmistaa materiaalin reseptiikan kehittänyt keittiömestari Kati Laszka. Tavattavissa ja lounasseurana myös MTK:n, SLC:n ja Maaseudun Sivistysliiton väkeä.

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.9. Lyytin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Kokkaakotimaista

MTK viestintä


Lisätietoja:
Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija, MTK, 040 568 8802
Kaija Stormbom, viestinnän asiantuntija, MTK, 040 848 9559

---------------------

Lisätietoja:
Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on vastaus nuorten kasvavaan kiinnostukseen ruokaa ja sen alkuperää kohtaan. Se tarjoaa opettajille helpon tavan toteuttaa ruokakasvatusta kouluissa. Mallin avulla oppilaat pääsevät itse kokkaamaan ja tutustumaan kotimaisiin raaka-aineisiin oppien samalla ruuanvalmistuksen taitoja sekä arvostamaan suomalaista ruokakulttuuria.

Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli lanseerattiin syksyllä 2020 ja sitä toteutetaan kouluissa edelleen. Syksyllä 2023 kampanjassa on mukana myös SLC, jolloin se voidaan toteuttaa myös ruotsinkielisissä kouluissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kestävyys tuotantoketjussa vaatii reiluutta – Alkutuottajille kuuluu oikeudenmukainen osuus lisäarvosta4.12.2024 10:59:37 EET | Tiedote

Kestävyys ja vastuullisuus alkavat ruokaketjun alkupäästä, mutta niiden kustannuksia ei voi vyöryttää yksin viljelijöiden kannettavaksi. Metsäkatovapaus on jatkossa edellytys markkinoille pääsylle, mutta ostajat pyrkivät siirtämään kestävyystietojen keräämisen ja jakelun kulut alkutuottajille – vastoin yritysvastuudirektiivin periaatteita. "Kestävyys ja vastuullisuus ovat ruokaketjun menestyksen perusta, mutta ne eivät saa muuttua viljelijöille pelkiksi lisäkustannuksiksi. Alkutuottajien on saatava osansa kestävien tuotantotapojen tuottamasta lisäarvosta, joka hyödyttää koko ketjua", painottaa MTK:n johtaja Juha Ruippo MTK-Satakunnan syyskokouksessa Mies-Laulun talolla Porissa 4.12.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye