Mediakutsu lounaalle: Tervetuloa mukaan kokemaan ja maistelemaan Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin antia tiistaina 19.9. klo 12
Tervetuloa mukaan kokemaan ja maistelemaan Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin antia tiistaina 19.9. klo 12-13.30 MTK:ssa, kahvila Venla, Simonkatu 6, Helsinki. Lounaan valmistaa materiaalin reseptiikan kehittänyt keittiömestari Kati Laszka.
Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on suunniteltu kasiluokkalaisille kotitalouden oppitunneilla toteutettavaksi. Mallin tarkoituksena on innostaa nuoria ruuanlaiton pariin, kehittää heidän taitojaan ruuan valmistuksessa ja samalla tutustuttaa heidät suomalaiseen ruokaan ja paikallisiin ruuantuottajiin.
Tervetuloa mukaan nauttimaan herkullinen Kokkaa kotimaista -mallin mukaisesti valmistettu lounas, jonka meille valmistaa materiaalin reseptiikan kehittänyt keittiömestari Kati Laszka. Tavattavissa ja lounasseurana myös MTK:n, SLC:n ja Maaseudun Sivistysliiton väkeä.
Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.9. Lyytin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Kokkaakotimaista
MTK viestintä
Lisätietoja:
Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija, MTK, 040 568 8802
Kaija Stormbom, viestinnän asiantuntija, MTK, 040 848 9559
---------------------
Lisätietoja:
Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on vastaus nuorten kasvavaan kiinnostukseen ruokaa ja sen alkuperää kohtaan. Se tarjoaa opettajille helpon tavan toteuttaa ruokakasvatusta kouluissa. Mallin avulla oppilaat pääsevät itse kokkaamaan ja tutustumaan kotimaisiin raaka-aineisiin oppien samalla ruuanvalmistuksen taitoja sekä arvostamaan suomalaista ruokakulttuuria.
Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli lanseerattiin syksyllä 2020 ja sitä toteutetaan kouluissa edelleen. Syksyllä 2023 kampanjassa on mukana myös SLC, jolloin se voidaan toteuttaa myös ruotsinkielisissä kouluissa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Kestävyys tuotantoketjussa vaatii reiluutta – Alkutuottajille kuuluu oikeudenmukainen osuus lisäarvosta4.12.2024 10:59:37 EET | Tiedote
Kestävyys ja vastuullisuus alkavat ruokaketjun alkupäästä, mutta niiden kustannuksia ei voi vyöryttää yksin viljelijöiden kannettavaksi. Metsäkatovapaus on jatkossa edellytys markkinoille pääsylle, mutta ostajat pyrkivät siirtämään kestävyystietojen keräämisen ja jakelun kulut alkutuottajille – vastoin yritysvastuudirektiivin periaatteita. "Kestävyys ja vastuullisuus ovat ruokaketjun menestyksen perusta, mutta ne eivät saa muuttua viljelijöille pelkiksi lisäkustannuksiksi. Alkutuottajien on saatava osansa kestävien tuotantotapojen tuottamasta lisäarvosta, joka hyödyttää koko ketjua", painottaa MTK:n johtaja Juha Ruippo MTK-Satakunnan syyskokouksessa Mies-Laulun talolla Porissa 4.12.2024.
MTK vaatii lisää vauhtia suurpetolainsäädännön uudistukseen28.11.2024 16:14:09 EET | Tiedote
Huhtikuun alussa maa- ja metsätalousministeriön asettaman suurpetojen poikkeuslupiin keskittyneen juristityöryhmän loppuraportti valmistui torstaina 28. marraskuuta. Työn keskeisenä tavoitteena on määritellä ne lainsäädäntömuutokset, joilla suurpetojen kannanhoidollinen metsästys saadaan jälleen käynnistettyä.
Uudet ravitsemussuositukset tarvitsevat jatkovalmistelun27.11.2024 15:24:06 EET | Tiedote
Valtion uudet ravitsemussuositukset julkistettiin tänään keskiviikkona. Suositukset eivät tunnista suomalaista ruokajärjestelmää eivätkä sen kehitystarpeita. Tämä ei yllätä, sillä ruoka-ala oli suljettu ulos valmistelusta. MTK:n ja muun ruoka-alan antamia kriittisiä lausuntoja ei valmistelussa juurikaan huomioitu.
MTK:n valtuuskunnan syyskokous 26.–27.11.202420.11.2024 07:54:00 EET | Tiedote
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry kutsuu median edustajat seuraamaan valtuuskunnan syyskokousta.
Kutsu Peltokasvifoorumin viljelijäseminaariin 19.11. Turkuun15.11.2024 09:52:08 EET | Kutsu
Tervetuloa seuraamaan Peltokasvifoorumin viljelijäseminaaria 19.11. Turun linnan Bryggman-salissa. Päivän aikana kuulet mm. tuoreimmat näkymät maatalouden toimintaedellytyksistä, rahoituksesta, kasvinjalostuksesta, lannoitemarkkinoista, kasvinjalostuksesta, öljykasvien mahdollisuuksista ja uusista teknologioista.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme