Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Ajankohtainen Energy Technology - koulutus herätti laajaa kansainvälistä kiinnostusta – yhteensä lähes 5 000 hakemusta

Jaa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa Vaasan ammattikorkeakoulun ylivoimaisesti suosituimmaksi koulutukseksi nousi englanninkielinen tekniikan koulutusohjelma Energy Technology, johon haki yhteensä 4 970 henkilöä. Suosituin suomenkielinen koulutusohjelma VAMKilla oli sairaanhoitajan AMK-tutkinto.

Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl
Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi 14.9.2023 kello 15:00. Vaasan ammattikorkeakoulussa oli tarjolla yhteensä 210 aloituspaikkaa kahteen AMK-tasoiseen ja kolmeen YAMK-tasoiseen koulutusohjelmaan. Yhteishaussa VAMK sai yhteensä 5 594 hakemusta.

Alustavien tietojen mukaan valtakunnallisesti yhteishaussa oli yhteensä 56 089 hakijaa kaikkien suomalaisten korkeakoulujen AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin.

AMK-tutkinnoista englanninkielinen Energy Technology oli vetovoimaisin

VAMKin suosituin koulutusohjelma syksyn yhteishaussa oli alempaan AMK-tutkintoon johtava Energy Technology. Kaikista Vaasan ammattikorkeakoululle tulleista hakemuksista 85 % kohdistui kyseiseen koulutusohjelmaan. Hakemuksia tuli erityisesti Aasiasta. Energy Technology-koulutus on englanninkielinen ja se järjestetään päivätoteutuksena.

”Toista kertaa järjestettävä ajankohtainen koulutus kiinnostaa selvästi sekä kansainvälisesti että kotimaassa. Hakemusten määrän lisäksi hakijoiden monipuolinen tausta on ilahduttavaa”, kommentoi Juha Vierola, Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijapalveluiden päällikkö.

”Hakijamäärät kohdemaistamme Intiasta ja Yhdistyneistä arabiemiraateista kasvoivat ja siitä on kiittäminen toimivaa agenttiyhteistyötä”, iloitsee Vaasan ammattikorkeakoulun viestintä- ja markkinointipäällikkö Sirpa Rutanen.

Sairaanhoitajan koulutusohjelma oli toinen AMK-tasoinen haussa ollut koulutus. Myös se kiinnosti hakijoita ja hakemuksia saatiin yhteensä 230. Sairaanhoitajan opinnot on mahdollista suorittaa sekä päivä- että monimuotototeutuksena.

Soteala oli suosituin ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa

Tarjolla olleisiin kolmeen YAMK-koulutusohjelmaan saatiin yhteensä lähes 400 hakemusta. Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista suosituin oli sairaanhoitajille, sosionomeille ja terveydenhoitajille suunnattu Hyvinvoinnin asiantuntijan YAMK-tutkinto. Tänä vuonna toista kertaa järjestettävään koulutukseen saatiin 240 hakemusta. Kaikki haussa olleet ylemmät AMK-tutkinnot suoritetaan verkko-opintoina.

"On ilo todeta, että verkkototeutuksemme kiinnostavat. YAMK-tutkintojen kehittämiseen on panostettu ja panostetaan. Koko Master School -kehittämistiimimme tekee hienoa työtä entistä kohtaavamman ja laadukkaamman opetuksen eteen. Oppimista tukevaa vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä on verkko-opinnoissakin”, kertoo Sanna Eronen, VAMKin koulutusjohtaja.

Yhteishaun kautta valitut opiskelijat aloittavat opintonsa tammikuussa 2024

AMK-tutkintojen valintakokeet järjestetään 1.11.2023. Valintakoetilaisuudet ja suorituspaikat ilmoitetaan Opintopolun hakulomakkeella. Lisätietoja löytyy osoitteessa ammattikorkeakouluun.fi. YAMK-koulutuksissa valintatapa on pääsääntöisesti valintahaastatteluvideo.

Syksyn 2023 yhteishaun valinnat julkaistaan viimeistään 24.11.2023. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 1.12.2023 klo 15.00. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 12.12.2023 klo 15.00.

Valitut opiskelijat aloittavat opiskelunsa tammikuussa 2024 Palosaaren kampuksella tai verkossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl
Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl
Lataa

Tietoa meistä

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Pitkäjänteistä käytännön työtä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi25.9.2023 09:12:24 EEST | Tiedote

YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden vuosipäivänä Vaasan ammattikorkeakoulussa liputetaan päivän kunniaksi. Kestävän kehityksen eteen tehdään konkreettisia toimia päivittäin ja omaa hiilijalanjälkeä pyritään jatkuvasti vähentämään. Vastuullisuus näkyy sekä organisaation toiminnassa että koulutustarjonnassa, jonka avulla koulutetaan kestävän kehityksen tulevaisuuden asiantuntijoita.

Long-term practical work towards sustainability and sustainable development goals25.9.2023 09:12:24 EEST | Press release

On the anniversary of the United Nations' Sustainable Development Goals, flags are flown in honor of the day at Vaasa University of Applied Sciences. Concrete actions are taken daily to advance sustainable development, and efforts are continuously made to reduce one's carbon footprint. Responsibility is evident in both the organisation's activities and its educational offerings, which aim to train future experts in sustainable development.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme