Aviador Kustannus

Runoa draamasta – Hyde Hytin Esitys joksikin

Jaa

ESITYS JOKSIKIN on draamaa ja runotekstiä esitystekstikontekstissa. Kenellä on näyttämön valta ja miksi? Kuka määrittelee kenet? Kuka luulee päättävänsä, käyttävänsä ääntä? Mitä muuta luovuus on kuin uskallusta olla oma itsensä? Mistä syntyy hauraus ja miksi sille pitää olla sijansa? Kaikkia meitä vaivaavat kysymykset.

Kansi: Pate Pesonius | Hyde Hytin kuva © Pate Pesonius
Kansi: Pate Pesonius | Hyde Hytin kuva © Pate Pesonius

Hyde Hytin runoteos Esitys joksikin on julkaistu Aviadorin kustantamana.


"Olen yli kolmekymmentä vuotta lukenut runoja ja katsonut tuhansia esityksiä. Kun esityksen valmistamiseen liittyvien päätösten kohde on itse esitys, niin voisihan sitäkin kuunnella? Kuvaa ja kysymystä voi laajentaa koskemaan myös muuttuvaa ja monimuotoistuvaa kansalaisyhteiskuntaamme. Kuka saa äänensä kuuluville ja miten? ESITYS JOKSIKIN on kohtauksia tiloissa, esitys jostakin, jollekin."

Hyde Hytti aloitti ammattiteatteriuransa vuonna 1992 teatterituottajana Q-teatterissa, jossa hän oli myöhemmin perustamassa kansainvälistä Baltic Circle -teatteriverkostoa ja festivaalia. Samaan aikaan Hytti teki tuottajan töitä myös Teatterikorkeakoulussa. Vuodesta 2012 hän on työskennellyt Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) kansainvälisten asioiden päällikkönä.

Hytiltä on aiemmin julkaistu Teatterituottajan opas (Like 2005) ja Jälkiä/Traces-aforismikokoelma (Teatteri Umpihanki 2019). Hytin harrastuksia ovat maailman runous, kielet ja kulttuurien välinen vuoropuhelu sekä laulujen sanoittaminen. Vapaa-aikaan kuuluvat myös esitysdramaturgikeikat runotuotannoissa.

HYTTI, HYDE : Esitys joksikin
64 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 9789523812178
Ilmestymisaika: Syyskuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Pate Pesonius
Kansi: Pate Pesonius
Lataa
Hyde Hytin kuva © Pate Pesonius
Hyde Hytin kuva © Pate Pesonius
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Katja Meriluodon runokokoelma Mehiläisen paino Runeberg-ehdokkaana7.12.2023 13:15:00 EET | Tiedote

Katja Meriluodon runokokoelma Mehiläisen paino on valittu Runeberg-palkintoehdokkaaksi. Ehdokasteokset on valinnut kolmihenkinen ammattilaisraati, johon kuuluivat tänä vuonna kirjailija Sami Hilvo, kirjallisuustoimittaja ja kriitikko Outi Hytönen sekä kirjallisuustieteilijä ja kriitikko Freja Rudels. Raati valitsi palkintoehdokkaat yli 220 teoksen joukosta. "Lähdimme etsimään poikkeuksellisia kirjoja, ja siihen kirjavuosi vastasi ilahduttavalla aiheiden ja muotojen runsaudella", raati kuvailee valintojaan. Mehiläisen paino on kasvu- ja matkakertomus, jossa runon minä etsii paikkaansa yhteisössä ja kokeilee siipiään sen ulkopuolella. Onko mahdollista olla riippumaton, pärjääkö mehiläinen ilman parveaan? Koko ajan runojen pohjavireenä on pohdinta ihmisen hyvyydestä ja pahuudesta ja se, kumpi hallitsee, kun panoksena on maapallon ja ihmiselämän tulevaisuus. Katja Meriluoto (s. 1975) on helsinkiläinen runoilija, joka kirjoittaa myös lastenproosaa. Hän on opiskellut itämerensuomalaisia kiel

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme