Basam Books

Hannele Pohjanmiehen ihana perinteinen satukirja

Jaa

Kauniit ja herkät nallesadut ihastuttavat niin lapsia kuin aikuisiakin

Hannele Pohjanmies: Nallen satuja. Kuvittanut Alex Popov
(Basam Books 2023)

Nallen satuja on uusi lämmin ja viisas satukirja. Se alkaa näin:
Eräänä iltana nalleni kuiskasi minulle: – Et varmaan tiedä, että jokaisen nallen sisällä on muisto kaikista metsän karhuista. Se on metsän henki…Teoksessa on viisi nallen kertomaa satua, jotka se on kuullut karhuilta. Ne ovat seikkailuja
luonnon keskellä suomalaisessa metsässä.

Nallen sadut ovat perinteisiä ja jännittäviä, mutta silti lempeitä ja turvallisia. Ne ovat
tarinoita satuolennoista ja metsän eläimistä, ystävyydestä, rakkaudesta, toisten auttamisesta
ja ihmeistä. Kirja myös kehottaa kulkemaan metsässä tarkkaillen, korvat höröllään kuin jänis,
valppaana kuin kettu. Sillä lailla voi oppia paljon asioita – myös sen, että pienet otukset
voivat saada suuria aikaan!

Teoksessa on herkkä ja herttainen akvarellikuvitus, joka on satujen pohjalta laadittu.
Tarinat ovat monitasoisia ja niitä jaksaa aikuinenkin lukea. Niitä on käytetty myös lasten
terapiassa.

Hannele Pohjanmies on kirjailija ja kääntäjä, koulutukseltaan biologi. Hän on julkaissut
useita kirjoja ja suomentanut intialaista runoutta. Sadut on kuvittanut taidemaalari Alex Popov, joka on syntynyt Bulgariassa mutta asuu pysyvästi Suomessa. Hänen akvarellejaan on nähty muiden muassa kirjojen kansikuvina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anita SaloViestintävastaavaBasam Books Oy

Viestintä, sosiaalinen media, tiedotteet, arvostelukappaleet

anita@basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Basam Books on Suomen Kustannusyhdistyksen jäsen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Lucius Annaeus Seneca Herakles-sankarin vaikeimpien elämänvaiheiden tulkkina21.11.2023 09:20:00 EET | Tiedote

Suomalaiset ovat jo ehtineet mieltyä Rooman ensimmäisten keisarien aikana vaikuttaneen Senecan kuolemattomiin ajatuksiin ja voimakkaaseen sanomaan. Kreikkalaiseen tarumaailmaan sijoittuvissa tragedioissaan hän tulkitsee ihmeellisen syvällisesti ihmismieltä, joka tuntuu pysyvän aikojen saatossa pohjimmiltaan muuttumattomana. Herakles-tradegiat vievät meidät Teeban kuninkaanlinnan myrskyisiin tunnelmiin ja tapahtumiin. Ne tutustuttavat lukijan myös Herakleen kahteen puolisoon, Megaraan ja Deianeiraan, joilla molemmilla on ongelmansa ja onneton kohtalonsa. Keskeisenä teemana ovat kuitenkin tarusankarin omat henkiset kamppailut.

Maailmankirjallisuuden helmi muuttaa käsityksen joogasta9.11.2023 09:20:00 EET | Tiedote

Bhagavad-gita — Johdatus joogan salaisuuteen "Jooga on noussut valtavirtaan välittömän hyvinvoinnin ja terveyden hoitamisen menetelmänä. Samalla sen historiallisesti laajempi ulottuvuus koko elämän kattavana ohjenuorana on saanut vähemmän huomiota." "Modernin joogan aatteelliset juuret löytyvät yksinäisten askeettien ajatelmista. Bhagavad-gita sen sijaan painottaa joogaa, jota harjoitetaan työn ja ihmissuhteiden maailmassa. Se joka pakenee elämän haasteita yksityiseen henkisyyteen, laiminlyö maailmaa ja huijaa myös itseään, kertoo Krishna Arjunalle. Tämä oli radikaali opetus ennen ajanlaskumme alkua, eikä se ole menettänyt lainkaan ajankohtaisuuttaan. Bhagavad-gita ei puhu erityisesti joogan harrastajille, vaan kaikille ihmisille."

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme