Henkilökohtaisten avustajien tes-neuvotteluja hiertäneeseen pitkien työvuorojen korvauskiistaan annettiin sovintoesitys

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) ja Heta ry:n työehtosopimusneuvotteluissa on otettu askel eteenpäin. Sovittelija antoi tänään torstaina 14.9. osasovintoesityksen niin sanotussa pitkien työvuorojen korvauksia koskevassa asiassa. Sovintoesitystä käsitellään ensi viikolla.

Sovintoesitys on osa laajempaa työriitaa koskevaa sovintoprosessia, ja se on hyväksyttävä tai hylättävä sellaisenaan. Sovittelija on antanut osapuolille harkinta-aikaa keskiviikkoon 20.9. puoleen päivään asti.

JHL tiedottaa lisää neuvottelutilanteen etenemisestä ensi viikolla sen jälkeen, kun kumpikin sopimusosapuoli on käsitellyt sovintoesityksen.

Laura Tuominen, sopimusasiantuntija, 050 409 2460
Hanna Katajamäki, sopimusasiantuntija, 050 513 7701 

Avainsanat

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Regeringen plockar endast försämringar från de andra nordiska länderna, balansen på arbetsmarknaden är hotad29.11.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Stramare arbetsvillkor och kränkning av arbetstagarnas rättigheter förbättrar inte Finlands position i en nordisk jämförelse. De nordiska länderna och deras arbetsmarknader är mångfacetterade och till exempel när det gäller utförda arbetstimmar per anställd är Finland jämförelsens mönsterelev. Finland sticker ut bland de nordiska länderna på grund av en svagare demografisk försörjningskvot och en låg nettoinvandring.

JHL: Hallitus poimii muista Pohjoismaista vain heikennyksiä, työmarkkinoiden tasapaino vaarassa29.11.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Työehtojen kiristäminen ja työntekijöiden oikeuksien polkeminen eivät paranna Suomen asemaa Pohjoismaisessa vertailussa. Pohjoismaat ja niiden työmarkkinat ovat moninaisia, ja esimerkiksi työtunneissa työntekijää kohden Suomi on joukon mallioppilas. Suomi erottuu Pohjoismaiden joukosta heikomman väestöllisen huoltosuhteen ja pienen nettomaahanmuuton osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme