Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Kristiinassa Kaupungin sillalle asetetaan painorajoitus ja ajorataa kavennetaan

Jaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus teki heinäkuussa 2023 Kristiinankaupungissa Kaupungin sillan (V-367) siltapenkereellä korjaustöitä. Korjaustöiden yhteydessä pintavaurioita kärsineiden kohtien pintarakenteet avattiin ja pengertä vahvistettiin. Avatut kohdat täytettiin murskeella ja päällystettiin uudelleen.

Kristiinankaupungin Kaupungin silta
Kristiinankaupungin Kaupungin sillalle asetetaan painorajoitus (lähde: vayla.fi)

Korjaustöiden aikana rakenteet ja niiden vauriot tutkittiin ja dokumentoitiin. Tehtyjen havaintojen pohjalta ELY-keskus on päättänyt yhdessä Väyläviraston kanssa asettaa sillalle nykyistä (25 tonnia) alemman painorajoituksen 8 tonnia. Painorajoituksesta voidaan tilapäisesti poiketa hälytystehtävissä olevien pelastusajoneuvojen osalta.  

Ajorataa myös kavennetaan 

Lisäksi siltapenkereen ja sillan ajorataa kavennetaan nykyisestä siten, että kokonaisleveydeksi tulee jäämään 6,0 metriä nykyisen noin 6,5 metrin sijaan. Ajokaistan kavennus toteutetaan sillan etelän puoleisen reunan osalta ja tien keskiviivaa hieman siirretään. Muutokset toteutetaan syksyn 2023 aikana. Muutostöiden aikana sillalla on väliaikaiset liikennejärjestelyt ja silta voidaan sulkea kokonaan moottoriajoneuvoliikenteeltä. Kaupungin silta ja sillan tulopenkereet ovat iältään vanhat ja etenkin penkereiden rakenteellinen kunto on huono. Muutostöillä on tarkoitus vähentää liikenteen aiheuttamaa rasitusta siltapenkereen eteläpuoleisen reunan kivirakenteille. 

Sillan korjaustyön suunnitelma käynnistyy 

Sillan ja sillan tulopenkereiden korjaustyön suunnittelua ollaan käynnistämässä. Aluksi tarkoituksena on selvittää käytettävissä vaihtoehdot ja arvioida niiden mahdolliset kustannukset sekä päättää millä vaihtoehdolla suunnittelua jatketaan. Haasteena suunnittelun osalta on sillan ikä ja se, että rakenteiden ulkonäkö tulisi säilyttää nykyisen kaltaisena. Siltapenger on rakennettu 1800-luvulla ja sen rakenteet on siihen aikaan suunniteltu hevosliikenteen tarpeisiin. Suunnitelmat voivat tämänhetkisen arvion mukaan valmistua aikaisintaan vuoden 2024 aikana, jonka jälkeen on tiedossa mahdollinen korjaamisen kustannusarvio. Sillan ja siltapenkereen korjaamiselle ei ole tällä hetkellä tiedossa rahoitusta. 

Tehty rajoituspäätös ja kaventaminen ovat voimassa, kunnes silta penkereineen on korjattu. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus,

Janne Ponsimaa

Tienpidon suunnitteluyksikön päällikkö

puh. 0295 027 746, janne.ponsimaa@ely-keskus.fi

Teppo Leppäaho

Projektipäällikkö

puh. 0295 027 730, teppo.leppaaho@ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoa julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme