Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Yhteishaku päättyi: Laureaan hakeneita kiinnosti turvallisuus ja rikosseuraamusala

Jaa

Uudellamaalla toimivan Laurea-ammattikorkeakoulun suomenkielisiin koulutuksiin haki tänään 14. syyskuuta päättyneessä yhteishaussa yhteensä 4 626 ensisijaista hakijaa. Keskimäärin ensisijaisia hakijoita jokaista tarjolla ollutta opiskelupaikkaa kohden oli 4,3. Erityisesti hakijoita kiinnostivat turvallisuuteen liittyvät koulutukset.

Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella
Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella

Laurea-ammattikorkeakoulu tiedottaa 14.9.2023

Yhteishaku päättyi: Laureaan hakeneita kiinnosti turvallisuus ja rikosseuraamusala 

Torstaina päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa Laureaa-ammattikorkeakoulun suosituimmat koulutukset seurailevat ajankohtaisessa keskustelussa esillä olevia teemoja; turvallisuuteen liittyvät koulutukset nousevat kokonaisuutena esiin tuoreissa hakijatilastoissa.  

Laurea tarjoaa turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutusta niin alempana (AMK) kuin ylempänä korkeakoulututkintona (YAMK). Koulutuksissa korostuvia teemoja ovat esimerkiksi yritysturvallisuus ja yhteiskunnallinen varautuminen. Syksyn yhteishaussa turvallisuuden ja riskienhallinnan tradenomikoulutukseen Espoon Leppävaaran kampukselle haki 318 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja koulutuksessa oli tarjolla 40, joten jokaista opiskelupaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli 7,95. Myös ylemmän korkeakoulututkinnon tarjoava turvallisuusjohtamisen koulutus oli suosittu ja siihen ensisijaisia hakijoita oli 283.  

Digitalisoituvassa maailmassa kyberuhilta suojautuminen on yhä tärkeämpää liiketoiminnan jatkuvuuden takaamiseksi. Myös Laurean kyberturvallisuuteen keskittyvä tietojenkäsittelyn koulutus keräsi viime syksyä enemmän hakijoita tämän vuoden yhteishaussa. Ensisijaisia hakijoita koulutukseen oli 316. 

Työelämälähtöinen oppiminen korkeakoulun pedagogian ytimenä 

Laurea on aktiivisesti mukana paitsi useissa eurooppalaisissa turvallisuusalan tutkimushankkeissa myös kestävän kehityksen ja sosiaalialan hankkeissa. Hankkeiden sekä korkeakoulun kumppanitoiminnan ansiosta opiskelijat saavat jo opintojensa aikana ansioluetteloihinsa monia työelämä- ja tutkimusprojekteja. Rehtori Jouni Koski uskoo tämän selittävän osaltaan korkeakoulun vetovoiman kasvua. 

- Osaavan ja työelämälähtöisen työvoiman tarve alalla kuin alalla on tärkeää. Tätä tukee korkeakoulumme uniikki pedagoginen oppimismalli, Learning by Developing, missä opiskelijat oppivat aitojen työelämätoimeksiantojen kautta ja ovat siten valmiimpia tarttumaan työelämän haasteisiin. Lukuisat hankkeet ja avainkumppaniverkostomme ovat voimavara, jota hyödynnämme jatkossakin, Koski summaa. 

Ainoa rikosseuraamusalan AMK-kouluttaja Suomessa 

Ainoana ammattikorkeakouluna Suomessa Laurea tarjoaa AMK-tasoista rikosseuraamusalan sosionomin koulutusta. Rikosseuraamusalan koulutus nousikin Laurean suomenkielisistä koulutuksista vetovoimaisimmaksi eli ensisijaisten hakijoiden määrässä yhtä aloituspaikkaa kohti. Ensisijaiseksi vaihtoehdokseen koulutuksen oli valinnut 274 hakijaa, joten yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 13,7 hakijaa.  

Tämän syksyn yhteishaussa rikosseuraamusalan sosionomitutkinto sai Laureassa rinnalleen myös ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan rikosseuraamusalan kehittäminen ja johtaminen -koulutuksen. Kokonaan verkko-opintoina toteutettava koulutus keräsi ensisijaisia hakijoita 82, kun aloituspaikkoja tarjolla oli 30. 

Kaikkiaan Laurean suomenkielisiin koulutuksiin tuli syksyn yhteishaussa 18 169 hakemusta, joka on noin 1 713 enemmän kuin vuosi sitten. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella
Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella
Lataa

Linkit

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 9 900 opiskelijaa, 660 henkilökunnan jäsentä ja yli 35 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Laurealle myönnettiin vuonna 2023 Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toimesta korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima laadukkaasta kehittämistyöstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Vankimessut Helsingissä 2.6. – vankilasta vapautuvat tarvitsevat tukea ja palveluita31.5.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Vankimessut järjestetään 2.6.2024 klo. 10–15 Dallapénpuistossa Helsingissä. Rikosseuraamusalan lehtori Janika Lindström Laurea-ammattikorkeakoulusta ja Silta-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Kumlander peräänkuuluttavat yhteiskunnalta tukea vankilasta vapautuville. Yhteiskunnan tehtävänä on antaa mahdollisuus uuteen alkuun. Vankilasta vapautuvien tukeminen on paitsi inhimillistä, myös taloudellisesti kannattavaa.

Laurea-ammattikorkeakoulu tarjoaa tänä keväänä ennätysmäärän opiskelupaikkoja sairaanhoitajakoulutukseen13.3.2024 05:55:00 EET | Tiedote

Korkeakoulujen kevään yhteishaku käynnistyy 13.3. Laurea-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimpia sosiaali- ja terveysalan kouluttajia ja tänä keväänä Laurean sairaanhoitajakoulutukseen on tarjolla ennätysmäärä opiskelupaikkoja. Uusilla aloituspaikoilla Laurea vastaa sosiaali- ja terveysalan kiihtyvään osaajapulaan erityisesti Uudellamaalla.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut sairaanhoitaja Gabriel Riako: ”Olen onnellinen, että olen opiskelujen ja työn kautta tärkeä ja merkityksellinen tässä yhteiskunnassa”18.12.2023 11:28:40 EET | Tiedote

Suomeen 20 vuotta sitten Keniasta muuttanut Gabriel Riako suoritti ylemmän korkeakoulututkinnon ja juhli valmistumistaan torstaina monen muun opiskelijan kanssa. Kun Riako saapui Suomeen 19-vuotiaana, hän ei ollut lainkaan varma, tulisiko hän jäämään Suomeen. Nyt Riako iloitsee suomalaiseen yhteiskuntaan ankkuroitumisesta, jossa suurimpina tekijöinä ovat olleet työ terveydenhuoltoalalla, perhe ja kielitaito.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye