Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti lähettää katastrofirahastostaan apua Libyan tulvista kärsivien auttamiseen

Jaa

Suomen Punainen Risti lähettää katastrofirahastostaan 150 000 euroa kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatioon Libyassa. Paikallinen Punainen Puolikuu etsii tulvissa kadonneita ja auttaa loukkaantuneita erittäin vaikeissa olosuhteissa.

Libyan Punainen Puolikuu on ollut auttamassa massiivisista tulvista kärsiviä heti katastrofin alusta lähtien. Kuva: Libyan Punainen Puolikuu.
Libyan Punainen Puolikuu on ollut auttamassa massiivisista tulvista kärsiviä heti katastrofin alusta lähtien. Kuva: Libyan Punainen Puolikuu. Libyan Punainen Puolikuu

Katastrofirahastosta annettava rahallinen apu tukee Libyan Punaisen Puolikuun työtä tulvissa kotinsa menettäneiden auttamiseksi.

– Kokonaisia perheitä on menehtynyt, ja kokonaisia kerrostaloja on huuhtoutunut mereen. Juuri nyt tärkeintä on jatkaa pelastustöitä sekä auttaa tulvasta selvinneitä. Pelastuneet tarvitsevat perusasioita, kuten ruokaa, vettä ja katon pään päälle, sekä yhteyden jäljellä oleviin läheisiinsä, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski.

Punaisen Puolikuun avustustiimit etsivät kadonneita, evakuoivat saarroksiin jääneitä, järjestävät hätämajoitusta, antavat ensiapua loukkaantuneille sekä auttavat hautaamaan menehtyneitä. Tiimit myös antavat henkistä tukea ja saattavat toisistaan eksyneitä perheenjäseniä takaisin yhteen.

Punainen Puolikuu pyrkii saamaan lisää hätäaputiimejä liikkeelle

Luonnonkatastrofi on iskenyt keskelle Libyan sisäistä aseellista konfliktia, ja myös paikalliset auttajat tekevät työtään hyvin vaikeissa olosuhteissa.

– Konfliktin keskellä on erityisen tärkeää, että puolueettomana toimijana Punaisella Puolikuulla on mahdollisuus auttaa eri puolilla maata. Pelkästään avun tarpeen arviointi on vaikeaa tilanteessa, jossa puhelinyhteydet eivät toimi ja tiet ovat poikki. Tulvavesien liikkeelle saamat miinat ja räjähtämättömät ammukset uhkaavat niin apua tarvitsevien kuin auttajienkin turvallisuutta, Saarikoski kertoo.

Libyan Punainen Puolikuu hälytti paikallisosastonsa varautumaan myrskytuhoihin jo ennen Daniel-myrskyn iskeytymistä maan rannikolle, ja hätäaputiimit olivat ensimmäisten joukossa osallistumassa pelastustöihin. Punaisen Puolikuun tavoitteena on saada pian liikkeelle lisää tiimejä tulvien koettelemille alueille.

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston lahjoitustiedot:

  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)
  • Lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 10900
  • Puhelimitse numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm)
  • Lahjoita verkossa: punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/
  • Tili: OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186.


Lisätietoja:

Kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski, p. 040 189 4885

Viestinnän asiantuntija Sari Häkkinen, p. 040 664 3236

Avainsanat

Kuvat

Libyan Punainen Puolikuu on ollut auttamassa massiivisista tulvista kärsiviä heti katastrofin alusta lähtien. Kuva: Libyan Punainen Puolikuu.
Libyan Punainen Puolikuu on ollut auttamassa massiivisista tulvista kärsiviä heti katastrofin alusta lähtien. Kuva: Libyan Punainen Puolikuu.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets hjälpverksamhet vid östgränsen avslutas – organisationen är beredd att erbjuda stöd även i fortsättningen30.11.2023 11:15:05 EET | Tiedote

Finlands Röda Kors hjälpverksamhet vid gränsstationen Raja-Jooseppi avslutas 30.11.2023. Röda Korset är även i fortsättningen redo att hjälpa vid östgränsen med att tillgodose basbehov för människor som anländer till Finland. Att bereda sig för olika exceptionella situationer är en del av Röda Korsets grundläggande beredskap.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme