Keski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskus

Multian Valkeisenjärven ruoppauksia jatketaan

Jaa

Multialla Karhilassa sijaitseva Valkeisenjärven lintuvesi on hyvin pitkälti soistunut matala järvi, jota kunnostettiin avovesialuetta ruoppaamalla loppusyksyllä 2022. Samalla korotettiin laskupuron yläpäässä olevaa pohjapatoa. Nyt syyskuun puolivälissä ruoppauksia jatketaan.

Multian Valkeisenjärvi. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Multian Valkeisenjärvi. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Ruoppaustyö jouduttiin syksyllä 2022 keskeyttämään kiristyneen pakkasen vuoksi ennenaikaisesti. Nyt syyskuun puolivälissä ruoppauksia on jatkettu HELMI-rahoituksella, jolloin ruoppaustöiden laajuuden osalta päästään alkuperäiseen tavoitteeseen. Ensimmäiset ruoppaukset toteutettiin osana valtakunnallista Hydrologia LIFE -hanketta.

Osa käsittelemättömistä rantasoista muuttuu kaivinkonetöiden kattaman alueen ohella vesipintaisiksi ja soveltuu siten paremmin vesilintujen ruokailualueiksi. Alueelle muodostuvat pesimäsaarekkeet taas toimivat myös lokkilintujen pesimäalustoina.

– Viime syksyn toiminta on tuottanut jo tulosta, sillä naurulokkien ja pikkulokkien pesimäkanta suunnilleen kaksinkertaistui heti ensimmäisenä keväänä aiempiin vuosiin nähden, toteaa suunnittelusta pääosin vastannut biologi Tomi Hakkari Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on myöntänyt hankkeelle vesiluvan kesäkuussa 2022. Vehkoon kalastuskunta omistaa vesialueen, mutta luvan hakijana ja myös rakennuttajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Alueelliset kehitysnäkymät Keski-Suomi: turbulenssit kieputtelevat23.11.2023 08:43:02 EET | Tiedote

Turbulenssi globaali turvallisuustilanne sekä talouden yskähtelyt näkyvät myös Keski-Suomessa. Osin vaikutukset ovat ristikkäisiä. Esimerkiksi puolustustarviketeollisuudessa ja kyberturvallisuusalalla näkymät ovat valoisat, mutta vastaavasti metsä- ja rakennusteollisuus painivat taantuman kanssa. Omat haasteensa Keski-Suomen tilanteeseen tuovat hankala väestörakenne, vaikea kuntatalous ja uuden hyvinvointialueen mittava, noin 96 miljoonan euron alijäämä. Maakunnasta kuuluu myös hyviä investointiuutisia.

Työttömyys lokakuussa 11,8 prosenttia21.11.2023 08:00:30 EET | Tiedote

Keski-Suomessa oli lokakuun lopussa yhteensä 14 673 työtöntä työnhakijaa. Se on 1 700 (13,1 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 271 henkilöä enemmän kuin kuukausi aiemmin. Työttömistä työnhakijoista oli lokakuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 1 271, mikä on 729 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 570, mikä on 249 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Millaisessa kunnossa sorateiden pinnat ovat? Uusia mittausmenetelmiä tutkitaan Keski-Suomessa17.11.2023 08:47:49 EET | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ja Väylävirasto ovat käynnistäneet keväällä 2023 yhteisen mittauksiin perustuvan tutkimusprojektin sorateiden pintakunnon arvioimiseksi. Tutkimusprojektin tavoitteena on tuottaa menetelmät sorateiden keskeisten pintakuntoon vaikuttavien ominaisuuksien mittaamiseksi ja menettelyt mittaustulosten luokittelemiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme