Lapin kauppakamari

Lapin kauppakamari on valittu Vuoden kauppakamariksi

Jaa

Lapin kauppakamari valittiin Vuoden kauppakamariksi kauppakamaripäivillä. Suomessa on 19 alueellista kauppakamaria ja Keskuskauppakamari. Vuosittain palkitaan erityisen ansioitunut kauppakamari.

Lapin kauppakamarin palkitsemisen perusteluna oli kauppakamarin valtakunnallinen vaikuttavuus koko pohjoisen ja Suomen hyväksi sekä rajat ylittävä yhteistyö. 

Lapin kauppakamari otti tunnustuksen ilolla vastaan ahkerasta työstään Lapin alueen elinkeinojen ja yritysten eteen. 

”Palkinto on paras mahdollinen tunnustus kauppakamarin tekemästä työstä. Haluan osoittaa palkinnon Lapin kauppakamariyhteisölle, jäsenillemme ja kauppakamarin hallitukselle sekä valiokunnille. Kestävän pohjoisen kasvun puolesta on ilo tehdä työtä”, toteaa Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Liisa Ansala

Vuosittainen Vuoden kauppakamari palkinto annettiin Lapin kauppakamarille 14.-15..9. kauppakamaripäivillä Kotkassa. Palkinnon ojensi Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin kauppakamari

Itämeren sulkeutuminen meriliikenteeltä: Lappi on ratkaisu Suomen kansainväliselle kaupalle häiriötilanteessa6.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Lapin kauppakamari selvitti yhdessä konsulttiyritys Rambollin kanssa Suomen viennin ja tuonnin vaihtoehtoisia reittejä Lapin maayhteyksien kautta tilanteessa, jossa Itämeri olisi osittain suljettu meriliikenteeltä. Häiriötilanteessa 50 % Suomen tuonnista ja viennistä voitaisiin, rimaa hipoen, järjestellä Lapin maayhteyksien kautta Pohjois-Norjan satamiin.

Pohjoisen ohjelman kirjaus riemuvoitto Lapin edunvalvonnalle16.6.2023 19:29:30 EEST | Tiedote

Tänään julkaistu hallitusohjelma on Lapin kauppakamarin tuoreen arvion mukaan kokonaisuudessaan hyvä ja pohjoisia investointeja mahdollistava. Ohjelmasta löytyy Lapin tulevaisuuden kannalta positiivisia kirjauksia esimerkiksi lupauksen pohjoisen ohjelman laatimisesta ja investointien vauhdittamisesta. Puutteena on, että hallitusohjelmassa ei tunnisteta matkailun roolia merkittävänä elinkeinoalana.

Suuret investoinnit muuttavat liikennetarpeita länsirannikolla6.6.2023 11:31:00 EEST | Tiedote

Läntinen teollisuusvyöhyke käy läpi historiallisen suurta investointiaaltoa. Tornionjokilaaksosta Pohjanmaan ja Satakunnan kautta Turkuun ulottuvalla vyöhykkeellä investoidaan vuosikymmenen loppuun mennessä kymmenillä miljardeilla euroilla teolliseen tuotantoon ja energiaan – koko Suomen kasvuun. Jo nyt alue tuottaa kolmasosan Suomen viennin arvosta. Jatkossa on mahdollisuus merkittävään kasvuun, kunhan asiat tehdään oikein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme