Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Oulun sosionomikoulutus yksi Diakin suosituimmista hakukohteista syksyn yhteishaussa

Jaa

Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 14.9.2023. Diakissa oli tarjolla 340 aloituspaikkaa, joista 55 Oulussa järjestettäviin sosionomi (AMK) ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksiin.

Yhteishaussa Diakiin haki yhteensä 3114 hakijaa, joista 1182 haki ensisijaisesti Diakiin. Oulun-kampuksen koulutuksiin oli 400 hakijaa, joista 112 oli ensisijaisia. Oulussa toteutettava sosionomi (AMK) -koulutus oli yksi Diakin suosituimmista hakukohteista: siihen haki 268 hakijaa, joista 78 oli ensisijaisia.

Diakin vetovoimaisimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi täysin verkossa toteutettava sosionomi (AMK) -koulutus.

Syksyn yhteishaun hakijamäärä kasvoi viime vuoden hakijamäärästä lähes 20 prosenttia. Ensisijaisten hakijoiden osalta hakijamäärä nousi 33 prosenttia verrattuna vuoteen 2022.

– Hakijamäärän kasvu ilahduttaa meitä suuresti. Suomessa on todellinen tarve Diakista valmistuville auttamisen ammattilaisille. On hienoa nähdä konkreettisesti, että alamme tuntuvat merkityksellisiltä ja kiinnostavilta, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Opiskelijavalinnat

Kevään toinen yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella.

Diakin sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Diakin AMK-valintakokeet järjestetään Diakin Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla. Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitset tekeväsi kokeen Diakissa. 

Lähihoitajataustaisille suunnattu sairaanhoitaja (AMK) -koulutus ei ole mukana AMK-valintakokeissa, vaan valintatapana on kaksiosainen valintakurssi. Lähihoitajataustaisille suunnatun sairaanhoitajakoulutuksen valintakurssista voi lukea lisää täältä.

Suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 40 % opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Todistusvalinta ei ole käytössä Diakin lähihoitajataustaisille suunnatussa sairaanhoitaja (AMK) -koulutuksessa.

Valinnan tulokset

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 18.10.2023. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 24.11.2023. Kerromme verkkosivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise verkossa.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 1.12.2023 klo 15 mennessä. Opiskelupaikan voi saada varasijalta vielä 12.12.2023 saakka.

Lisätiedot

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi.

Hakijalle-sivut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Korkeakoulujen monikulttuurisuutta ja yhdenvertaisuutta vahvistetaan Itä-Suomessa26.10.2023 08:15:00 EEST | Tiedote

Suomalaisessa korkeakoulutuksessa on haasteena aliedustettujen ryhmien, kuten romanien ja maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden, pääsy korkeakouluihin. Monikulttuuriset opintopolut -hanke poistaa näitä esteitä parantamalla ohjaus- ja neuvontapalveluita, tarjoamalla kohdennettua koulutusta sekä edistämällä opiskelijoiden integroitumista yhteiskuntaan ja työelämään. Tavoitteena on myös vahvistaa monimuotoisuutta ja kielitietoista osaamista sekä tukea alueen vetovoimaa. Hanketta toteutetaan Itä-Suomessa viiden korkeakoulun voimin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme