Akavan Erityisalat: Liikunnan asiantuntijoiden edunvalvontaa tehostetaan järjestöfuusiolla

Jaa

Liikunta-alan asiantuntijoiden ammatillinen edunvalvonta tiivistyy,  kun Suomen Urheilujärjestöjen Johtavat Toimihenkilöt ry (SUJT) yhdistyy Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat ry:n (Nuoli) kanssa marraskuun alussa. Molemmat liitot ovat Akavan Erityisalojen jäseniä.

- Liittojemme yhdistymisen tavoitteena on tehostaa liikunnan korkeakoulutettujen sekä urheilujärjestöjen johto-, esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä toimivien ammatillista edunvalvontaa, kertovat Nuolen puheenjohtaja Harri Liikala ja puheenjohtaja Esa Koivisto Suomen Urheilujärjestöjen Johtavat Toimihenkilöt ry:stä.

- Olemme nelikymmenvuotisella taipaleellamme pystynyt auttamaan jäsenistöään mitä moninaisimmissa asioissa. Yhdistys on kuitenkin pieni ja palvelua tulee kehittää. Yhdistyminen Nuolen kanssa takaa jäsenistöllemme jatkossa paremmat ja monipuolisemmat palvelut sekä ammattimaisemman ympäristön, arvioi Esa Koivisto.

- Työsarkaa riittää, sillä esimerkiksi yksityinen liikuntapalveluala on heikosti järjestäytynyttä. Työsuhteen ehdot ovat työnantajakohtaisia, pitkälti työlainsäädännön minimitasoon perustuvia, eikä yksityistä liikuntapalvelualaa koskevaa, kattavaa työehtosopimustoimintaa toistaiseksi ole, kertoo Nuolen toiminnanjohtaja Petteri Piirainen.

- Alalla on toimittu suositusten varassa. Olemme laatineet kattojärjestömme Akavan Erityisalojen kanssa yksityiselle liikunta- ja liikuntapalvelualalle suosituksen työsuhteen ehdoiksi, Piirainen kertoo.

Liikunta-ala on
nosteessa

- Liikunta-ala on tulevaisuuden kasvuala, ja on hienoa, että kahden jäsenärjestömme yhdistymisellä voimme edelleen vahvistaa alan asiantuntijoiden edunvalvontaa, sanoo yhdistyvien järjestöjen kattojärjestön, Akavan Erityisalojen toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki.

- Maan hallitusohjelmassa on nyt hyviä kirjauksia liikunnan merkityksestä, vaikkapa Suomi liikkeelle -ohjelma, jonka tavoitteena on lisätä liikunnan määrää kaikissa ikäryhmissä. Ensimmäistä kertaa olemme myös saaneet liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerin, iloitsee Luomanmäki.

-  Haluamme, että liikunnan kasvanut arvostus näkyy myös alalla työskentelevien jäsentemme työehdoissa ja palkkauksessa. Tähän on vielä matkaa.

***

Suomen Urheilujärjestöjen Johtavien Toimihenkilöiden (SUJT) jäsenet siirtyvät Nuolen jäseniksi niin sanottuina vanhoina jäseninä 1.11.2023. Nuolen nykyisten jäsenten kannalta yhdistyminen ei edellytä erityisiä toimenpiteitä. Fuusioitunut yhdistys jatkaa Nuolen nimen ja brändin alla.

SUJT perustettiin vuonna 1983 ja se on todennäköisesti ollut yksi vanhimpia Suomessa toimivia, liikunnan työntekijöiden edunvalvontaan erikoistuneita ammattiliittoja.

Lisätietoja: 

Harri Liikala, puheenjohtaja Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat, puh. 045 187 7979

Esa Koivisto, puheenjohtaja, Suomen Urheilujärjestöjen Johtavat Toimihenkilöt, puh. 044 2441 359

Petteri Piirainen, toiminnanjohtaja, Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat, puh. 045 894 5757

Salla Luomanmäki, toiminnanjohtaja, Akavan Erityisalat, puh. 040 700 7800

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Joutsenniemi, viestintäpäällikkö, puh. 040 525 8582, Akavan Erityisalat

Esa Koivisto, Suomen Urheilujärjestöjen Johtavat ToimihenkilötPuheenjohtaja

Puh:044 2441 359

Kuvat

Nuolen ja Suomen Urheilujärjestöjen Johtavat Toimihenkilöt ry:n yhdistymissopimus allekirjoitettiin 18.9.2023. Kuvassa (vas.) Petteri Piirainen (toiminnanjohtaja, Nuoli), Kiti Silanterä (varapuheenjohtaja, SUJT), Marja-Liisa Jääskeläinen (rahastonhoitaja, SUJT), Harri Liikala (puheenjohtaja, Nuoli) ja Esa Koivisto (puheenjohtaja, SUJT). Kuva: Vessi Hämäläinen
Nuolen ja Suomen Urheilujärjestöjen Johtavat Toimihenkilöt ry:n yhdistymissopimus allekirjoitettiin 18.9.2023. Kuvassa (vas.) Petteri Piirainen (toiminnanjohtaja, Nuoli), Kiti Silanterä (varapuheenjohtaja, SUJT), Marja-Liisa Jääskeläinen (rahastonhoitaja, SUJT), Harri Liikala (puheenjohtaja, Nuoli) ja Esa Koivisto (puheenjohtaja, SUJT). Kuva: Vessi Hämäläinen
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Suomen Suuhygienistiliitto: Suuhygienistin toimenpiteet saatava korotetun Kela-korvauksen piiriin9.11.2023 09:15:00 EET | Tiedote

Kansalaisia on tärkeää ohjata ylläpitämään suunsa terveyttä, jotta korjaavaa hoitoa tarvitaan vähemmän. Sen vuoksi potilaan tulee saada korotettua Kela-korvausta myös suuhygienistin toteuttamasta ehkäisevästä hoidosta, Suomen Suuhygienistiliitto vaatii. Liiton mielestä Kela-korvausta tulee saada myös ilman hammaslääkärin lähetettä. Suomen Suuhygienistiliitto SSHL ry on Akavan Erityisalojen jäsenjärjestö.

Akavan Erityisalat: Jäsenistöltä tyrmäys työelämäheikennyksille8.11.2023 13:00:00 EET | Tiedote

Akavan Erityisalojen jäsenkyselyssä 39 prosenttia ilmoittaa valmiudestaan poliittiseen lakkoon vastatoimena maan hallituksen työelämä- ja työttömyysturvaheikennyksille. Vain 8 prosenttia pitää maan hallituksen kaavailuja perusteltuina. Akavan Erityisalojen hallitus kehottaa jäseniä osallistumaan jo ilmoitettuihin lakkoihin ja Helsingissä 18.11. järjestettävään STTK:n Kohtuus kaikessa -mielenilmaukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme