SDP EDUSKUNTA

SDP:n Pia Viitanen: Perussuomalaiset pettivät ensin pienituloiset, nyt petetään autoilijat

Jaa

SDP:n kansanedustajan, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsenen Pia Viitasen mukaan STT:n selvittämä autoilijoiden kustannusten nousu on ikävä jatko perussuomalaisten petettyjen lupausten sarjaan.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Jukka-Pekka Flander Ei julkaisurajoituksia

STT:n selvitys kertoo, että töihin ajavien kustannukset voivat nousta jopa sadoilla euroilla, kun Orpon-Purran hallitus aikoo korottaa matkakuluvähennyksen omavastuuosuutta, ja samalla Marinin hallituksen tekemät korotukset matkakulujen verovähennyksiin päättyvät.

- Orpon-Purran hallituksen toimet autoilijoita kohtaan purevat erityisen kipeästi vuorotyötä tekeviin ja pitkiä työmatkoja ajaviin ahkeriin suomalaisiin. On käsittämätöntä, ettei edes perussuomalaiset ole puolustaneet hallitusneuvotteluissa näiden kansalaisten etuja, Pia Viitanen ihmettelee.

Viitanen muistuttaa myös Perussuomalaisten aiemmista petetyistä lupauksista.

- Ei riitä, että ensin petettiin pienituloiset, kun vaalien alla luvattiin, ettei pienituloisilta leikata. Toisin kävi, vaikka Purra vaalien alla linjasi, ettei leikkaaminen pienituloisilta käy. 

Nyt petetään rankasti myös autoilijat, kun elämisen kustannukset nousevat työmatkoja ajavilla. 

- Tämä menee jo asteikolle törkeä petos, kiteyttää Viitanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Suuren valiokunnan sd-jäsenet: Tekoälyn sääntelyn täytyy ennaltaehkäistä riskejä ja turvata perusoikeudet28.9.2023 17:51:30 EEST | Tiedote

Suuri valiokunta on saanut valmiiksi eduskunnan kannan EU-neuvotteluihin tekoälyn sääntelyä koskevaan asetusehdotukseen (Artificial Intelligence Act). Valmistelussa ovat olleet tiiviisti mukana suuren valiokunnan demariryhmän jäsenet: Elisa Gebhard, Maria Guzenina, Timo Harakka, Kimmo Kiljunen, Jani Kokko, Helena Marttila, Matias Mäkynen ja Ville Skinnari.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme