Kuvataiteilija Sanni Weckmanin tekstiiliteoksia Salon taidemuseon Sivuraide-galleriassa 30.9.2023 alkaen

Jaa

Kutsu medialle: Tervetuloa näyttelyn tiedotustilaisuuteen Salon taidemuseo Veturitalliin (os. Mariankatu 14) perjantaina 29.9.2023 klo 10 kuvataiteilija Sanni Weckmanin läsnä ollessa.

Sanni Weckman: JÄLKI, Galleria Sivuraide 30.9.2023–7.1.2024

Salon taidemuseo Veturitallin Sivuraide-galleriassa nähdään syksyllä kuvataiteilija Sanni Weckmanin (s. 1993) teoksia, joissa sekoittuvat eri tekstiilitekniikat. Työskentelyn lähtökohtana toimii usein valokuva, jonka aihe siirtyy uuteen muotoon. Weckmanin teoksissa pehmeä, tuttu materiaali muodostaa kuvan yllättävällä lopputuloksella. Taiteilijan käyttämät tekniikat pehmentävät teosten hahmojen ääriviivoja. Kaukaa katsottuna erottuu kasvojen vieno hymy sekä juhlavien vaatteiden laskokset. Läheltä tarkasteltuna avautuu tekstiilityön tekniikka langansuuntineen.

Veturitallissa nähdään uusi kuvakudossarja Tunniste, joka on syntynyt lahjoitetuista passikuvista. Passikuva lienee maailman yleisin muotokuvan muoto, vaikkei sitä varsinaisesti potrettina pidetäkään. Kuvallinen henkilötodistus mahdollistaa liikkumisen ja toimii pääsylippuna moniin palveluihin. Weckman on kiinnostunut myös sen kääntöpuolesta – yhtä paljon kuin passit ja tunnisteet oikeuttavat, ne myös rajaavat ulkopuolelle, estävät ja pysäyttävät. Teoksissa passikuvat pääsevät esille kansien välistä ja lompakoista kokonaan uudessa kontekstissa. Taiteilijaa viehättää sarjallisuuden voima: yksilöllisyys alkaa hälvetä toiston myötä.

Näyttelyn nimi viittaa taiteilijan pohdintaan siitä, millaisia jälkiä jätämme itsestämme elämän varrella. Mitä meistä jää jäljelle, kun emme enää ole täällä? Teoksissa olennaista on myös materiaalin kierrätysalkuperä. Valtaosa tekstiilimateriaalista on kierrätettyä tai lahjoitettua. Työskentelyn pohjana on tasa-arvon ajatus: jokaisella ihmisellä on oikeus tulla nähdyksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Nyqvist, intendentti, puh. 0447784888, minna.nyqvist@salo.fi

Kuvat

Sanni Weckman, Osmo ja Hevonen, 2021.
Sanni Weckman, Osmo ja Hevonen, 2021.
Lataa
Sanni Weckman, Rasinpelto, 2019.
Sanni Weckman, Rasinpelto, 2019.
Lataa

Linkit

Salon taidemuseo Veturitalli on Salon kaupungin vuonna 1998 perustama taidelaitos, joka tuottaa korkeatasoisia näyttelyitä ja toimii konserttien ja muiden eri tapahtumien järjestäjänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Salon taidemuseo Veturitalli

Uusi verkkonäyttely Salovisio kertoo Salon elektroniikkateollisuuden historiasta15.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Sukella salolaisen elektroniikkateollisuuden vaiheisiin, jotka ovat vaikuttaneet koko Suomen elinkeinoelämään. Salon historialliseen museoon kuuluvan elektroniikkamuseon verkkonäyttely Salovisio julkaistaan 15.11.2023 ja on kaikkien vapaasti tutustuttavissa netissä osoitteessa salovisio.fi. Verkkonäyttelyssä esitellään Salon elektroniikkateollisuuden historiaa 1920-luvun lopulta 2010-luvulle saakka. Näyttelyn artikkeleita kuvittavat museon kokoelmista löytyvät esineet ja vanha mainosmateriaali Salossa valmistetuista tuotteista. Työntekijöiden äänen tuovat kuuluviin lyhyet muistelmat eri vuosikymmenten tapahtumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme