Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Hanasaari esittelee uuden Ruotsin ja Suomen yhteistyötä kartoittavan barometrin

Jaa

Tervetuloa lehdistölounaalle torstaina 21. syyskuuta 2023. Lounaan yhteydessä julkistetaan Hanasaaren ja Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston uusi ruotsalais-suomalaista yhteistyötä tarkasteleva barometri. Barometri kartoittaa yhteistyön laajuutta ja laatua useilla yhteiskunnan osa-alueilla ja sektoreilla.

Barometri tarkastelee yhteistyötä elinkeinoelämän, kulttuurin, politiikan, koulutuksen ja tutkimuksen aloilla sekä kansalaisyhteiskunnassa, ja ennen kaikkea puolustuksen ja turvallisuuden osa-alueilla. Pääasiallisina tiedonkeruumenetelminä ja tietolähteinä on käytetty mielipidekyselyitä, fokushaastatteluita sekä Suomen Tilastokeskuksen, Ruotsin tilastollisen keskustoimiston Statistiska Centralbyrånin ja Pohjoismaiden ministerineuvoston alaisen kansainvälisen Nordregio-tutkimuskeskuksen tilastoja. Barometri sisältää dataa myös aiemmista barometreistä.

Barometrin sisällöstä ja tuloksista paikan päällä kertovat ja kommentoivat Nordregion entinen johtaja, tri Kjell Nilsson, joka on itse ollut mukana laatimassa raporttia, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman sekä projektipäällikkö Janne Wikström, joka on johtanut Barometriin liittyvää työtä. Tilaisuus on kaksikielinen, ruotsiksi ja suomeksi.

”Barometri on laajuudeltaan ensimmäinen laatuaan ja toivomme, että journalistit, poliitikot, virkamiehet ja suuri yleisö voivat käyttää sitä silloin, kun he haluavat muodostaa käsityksen ajankohtaisista ruotsalais-suomalaisista kysymyksistä. Näemme, että sitä voidaan hyödyntää myös tietopohjana viranomaispäätöksenteossa sekä omana sisäisenä työkalunamme, kun haluamme kehittää suomalais-ruotsalaista yhteistyötä”, toteaa Janne Wikström.

Esityksen aikana on tarjolla lounas, tervetuloa!

Aika: 21.9.2023 klo 11.30. Pyydämme ilmoittamaan mahdollisista ruoka-aineallergioista etukäteen.

Paikka: Hanasaaren ravintola Plats (kabinetti), Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo

Ilmoittautumiset Hanasaaren viestintäjohtajalle: Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 737.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme