Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Pressinbjudan: Hanaholmen presenterar ny barometer om samarbetet mellan Sverige och Finland

Dela

Välkommen på presslunch torsdagen den 21 september 2023. I samband med lunchen offentliggörs Hanaholmens och Kulturfonden för Sverige och Finlands nya Barometer om svensk-finskt samarbete. Barometern kartlägger omfattningen av och kvaliteten på samarbetet inom ett flertal olika samhällsområden och -sektorer.

Barometern granskar samarbetet inom näringsliv, kultur, politik, utbildning och forskning, civilsamhället samt inte minst försvar och säkerhet. De huvudsakliga datainsamlingsmetoderna och källorna har varit opinionsenkäter, fokusintervjuer och statistik från Statistikcentralen i Finland, Statistiska Centralbyrån i Sverige samt från Nordregio, ett internationellt forskningscentrum under Nordiska ministerrådet. Barometern inkluderar också data från tidigare barometrar.

På plats för att berätta om och kommentera Barometerns innehåll och resultat är Nordregios tidigare direktör Dr Kjell Nilsson, som själv bidragit till rapporten, Hanaholmens VD Gunvor Kronman samt projektchef Janne Wikström, som lett arbetet med Barometern. Tillfället är tvåspråkigt, svenska och finska.

”Barometern är till sin omfattning den första i sitt slag och vår förhoppning är att den skall kunna användas av journalister, politiker, tjänstemän och den breda allmänheten när de vill bilda sig en uppfattning om aktuella svensk-finska frågor. Vi ser också att den kan användas som faktaunderlag vid myndighetsbeslut samt som ett internt verktyg för oss själva när vi vill utveckla det finsk-svenska samarbetet”, konstaterar Janne Wikström.

Under presentationen serveras lunch, välkommen!

Tid: 21 september 2023 kl. 11.30. Vänligen meddela om eventuella matallergier.

Plats: Hanaholmens restaurang Plats (Kabinettet), Hanaholmsstranden 5, 02100 Esbo

Anmäl dig till Hanaholmens kommunikationsdirektör Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel.: +358 40 767 737

Kontakter

Om Hanaholmen

Hanaholmen är ett samarbets- och kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo strax utanför Helsingfors. Hanaholmen driver egna, ofta mångåriga projekt och arrangerar seminarier där aktuella samhälleliga frågor debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet.

Andra språk

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum