Lahden Yliopistokampus

Luhta Sportswear Company, SharpCell ja Kauppakeskus Trio haastavat Lahden korkeakouluopiskelijat projektikurssilla

Jaa

Syksyllä alkavassa Lahti Venture Program -haasteohjelmassa opiskelijatiimit ratkovat yritysten heille heittämiä, oikeasta liike-elämästä kumpuavia haasteita. Kisa huipentuu finaaliin, jossa tuomaristo palkitsee parhaat ideat. Lahti Venture Program on alueen korkeakoulujen yhdessä kehittämä konsepti, josta käynnistyy nyt jo seitsemäs toteutuskerta.

Lahti Venture Programin tavoite on tuoda Lahden alueen korkeakouluopiskelijoita ja yrityksiä lähemmäs toisiaan. Mukaan mahtuu yritysvierailuja, mentorointia ja luentoja. Pääfokus on kuitenkin yrityksiä lähellä olevassa tekemisessä:

- Yritysten esittämät haasteet ja niiden ratkominen ovat koko konseptin selkäranka. Opiskelijatiimit saavat monipuolista tukea ratkaisujensa kehittelyyn, jotta heillä on mahdollisuus kehittää oikeasti toteuttamiskelpoisia ratkaisuja ja ideoita, kertoo haastekurssia koordinoiva Kaisa Vuorivirta Lahden Yliopistokampuksen koordinaatioyksiköstä.

Yritykset hakevat ohjelmassa uusia tulokulmia mm. palvelumuotoiluun ja markkinointiin:

- Meiltä kysyttiin, että kiinnostaisiko tällainen haaste ja mielestämme tämä on upea tilaisuus olla mukana. Aiheeksi valitsimme asiakaspolun kehittämisen ja keskittymisen opastukseen erityisesti, koska olemme todenneet sen olevan tietyiltä osin haasteellinen. Trio on monimuotoinen kiinteistö ja siksi opastuksella on iso merkitys asiakaspolulla. Uskon, että saamme arvokasta ja uudenlaista näkemystä opiskelijoilta haasteeseen liittyen, sillä opiskelijat ovat myös Trion käyttäjiä. Odotamme innolla lopputulosta, Kauppakeskus Trion keskuspäällikkö Jonna Kemppinen kuvailee.

Lahtelaisten osallistujien lisäksi kiinnostusta odotetaan jälleen myös Lappeenrannasta ja Helsingistä. Finaali järjestetään Lahden Tiedepuistossa joulukuussa.

Lahti Venture Programin järjestävät yhteistyössä Helsingin yliopisto, LUT-yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Lahden Yliopistokampus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Lahden Yliopistokampuksella toimivat Helsingin yliopisto ja LUT-yliopisto muodostavat yli 250 asiantuntijan lahtelaisen tiedeyhteisön, joka tekee monialaista, kansainvälisen tason tutkimusta ja antaa kattavasti opetusta tutkintokoulutuksesta tiedekasvatukseen. Yliopistokampus toimii vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa ja edistää toiminnallaan alueen kehittymistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lahden Yliopistokampus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme