Uudenmaan ELY-keskus

Förnyandet av Nordbo bro i Nummis i Mäntsälä fortsätter till slutet av oktober

Dela

På Nordbovägen (Lv 11708) förnyas den dåliga och viktbegränsade Nordbo bro. Den gamla bron har rivits och den nya brons underkonstruktioner är i huvudsak färdiga. På grund av tillgången till material förlängs dock tidtabellen för förnyandet av bron till slutet av oktober.

Nordbo bro.
Nordbo bro.

Enligt den ursprungliga tidtabellen var avsikten att öppna den nya bron för trafik före utgången av september. På grund av utmaningarna i anslutning till tillgången till material har tidtabellen för förnyandet av bron dragit ut på tiden med cirka en månad och den nya bron öppnas för trafik före utgången av oktober.

Under arbetet har man byggt en tillfällig omväg för gång- och cykeltrafik på broplatsen.

Under broarbetet har fordonstrafiken till Nordbovägen (väg 11708) stängts vid Nordbo bro mellan Borgnäsvägen och Fjärilsgränden i början av juni och öppnas för trafik igen senast tisdagen den 31.10.2023 kl. 15.00. Fordonstrafiken har dirigerats till en omväg via Helsingforsvägen (väg 140), Mattilavägen (väg 11729) och Borgnäsvägen (väg 1494). Omvägen är cirka 11,7 km lång.

Byggherre för arbetet är NTM-centralen. Som entreprenör fungerar Tehan Oy och för tillsynen ansvarar Siltainsinöörit TH Oy.

Kontakter

Projektchef Timo Repo, NTM-centralen i Sydöstra Finland, tfn 0295 021338
Arbetsplatschef Joonas Kähkönen, Tehan Oy, tfn 050342 2555
Tillsynskonsult Timo Turunen, Siltainsinöörit TH Oy, tfn 045126 9961

Bilder

Nordbo bro.
Nordbo bro.
Ladda ned bild
Karta över omvägen
Karta över omvägen
Ladda ned bild

Länkar

Om

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

logo

Andra språk

Följ Uudenmaan ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uudenmaan ELY-keskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum