Digitaalinen terveyspalvelu HyVä-digi on lähtenyt mukavasti käyntiin

Jaa

HyVä-digi on Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen tuottama uusi digitaalinen terveyspalvelu, joka avautui 1.9.2023. Nimi tulee sanoista hyvinvointi ja välfärd.

”Olemme iloisia, että asiakkaamme ovat olleet palveluun keskimääräisesti melkoisen tyytyväisiä. Viikolla 37 asiakkaamme ovat antaneet arvosanaksi 4,53/5. Kun olemme kysyneet palvelun suositeltavuutta, arvosana oli samalla viikolla 8,33/10”, kertoo HyVä-digin tiimivastaava Johannes Loukola.

HyVä-digi palvelee koko Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaita. Tällä hetkellä HyVä-digissä työskentelee 6 sairaanhoitajaa sekä aukioloaikoina on aina tavoitettavissa myös lääkäri. Sairaanhoitajan sekä lääkärin chat-neuvonta ovat maksuttomia. Lääkärin videovälitteisestä etävastaanotosta peritään ajankohtaisen hinnaston mukainen palvelumaksu.

HyVä-digi palvelee myös arki-iltaisin ja viikonloppuisin

Chat-palvelu on auki arkisin 8.00–19.30 sekä lauantaisin 9.00–14.30. Ilta-aikoina ja lauantaisin palvelussa on ollut melko hiljaista, joten suosittelemme yhteydenottoa mieluusti myös kyseisinä ajankohtina. Ilta-aikoina ja lauantaisin jonotusajat ovat tällä hetkellä lyhyempiä tai palvelua saa välittömästi.  

Jonotusajat olivat viikolla 37 suomenkielisessä sairaanhoitajahuoneessa keskimäärin 5 minuuttia 13 sekuntia. Ruotsinkielisessä sairaanhoitajahuoneessa jonotusaika oli keskimäärin 6 minuuttia 24 sekuntia.

Valmiudet palvella kolmella kielellä

Olemme huomanneet, että suurin osa HyVä-digin käyttäjistä on tähän mennessä ollut suomenkielisiä. Haluammekin muistuttaa, että meillä on hyvät valmiudet tuottaa palvelua myös ruotsin- ja englanninkielellä.

Lue lisää palvelusta: www.itauusimaa.fi/hyva-digi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme