Lahden Yliopistokampus

Kutsu medialle: Science Slam tuo tutkijat Lahden Teerenpeliin 22.9.

Jaa

Science Slam on tutkijoiden välinen kilpailu, jossa rohkeat tieteentekijät astuvat lavalle ja esittelevät tutkimustaan lyhyillä, mahdollisimman viihdyttävillä puheenvuoroilla. Yleisön mielestä paras esitys palkitaan.

Aika: 22.9.2023 klo 18                                     
Paikka: ravintola Teerenpeli, Vapaudenkatu 20 Lahti

Tervetuloa leikkimieliseen, mutta faktapohjaiseen Science Slam -tiedekisaan ravintola Teerenpeliin! Kymmenminuuttisista tiede-esityksistä vastaavat Lahdessa toimivat tieteentekijät. Tapahtuman juontaa Eeva Ristkari, kesto noin 2 tuntia. Tapahtuman järjestävät Lahden Yliopistokampus ja Teerenpeli.

Esiintyjät

Lobna Hassan, Associate Professor, LUT University
assistant: Alena Valtonen, Junior Researcher, LUT University

Research can be boring, until it is fun and games! Lobna Hassan is a professor, but one who collects Pokémon, goes into battle with Witchers, and befriends Magical Beasts. With her and Alena Valtonen, you just might leave Teerenpeli a dragon slayer…. or a dragon trainer, the choice is yours!

Noora-Helena Korpelainen, Helsingin yliopisto ja Lahden Yliopistokampus
filosofisen estetiikan asiantuntija ja väitöskirjatutkija

Huolimatta asiantutemuksestani estetiikan alalla, en osaa suositella sopivia verhoja olohuoneeseesi. Tutkimuksessani etsin filosofisia, käsitteisiin, teoreettiseen ajatteluun ja käytännön kokemukseen nojaavia perusteluja kestävyyden estetiikalle.

Arno Sipponen, Päijät-Hämeen hyvinvointialue
LT, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, pihkasalvatutkija

Pihkassa pihkasta tieteeseen.

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Päijät Hämeen keskussairaalassa. Väitöskirja ”Pihkasalva haavojen hoidossa” tarkistettiin 2013. Tieteellinen tutkimus on jatkunut myös tämän jälkeen. Tutkimus on johtanut myös yrityksen perustamiseen ja nyt Repolar Pharmaceuticals Oy:n tuotteita myydään kotimaassa ja ulkomailla.

Pasi Raja, LAB-ammattikorkeakoulu
TKI-asiantuntija

”Mies lähti Lahesta, mutta Lahti ei lähtenyt miehestä”. Pasi on palannut kotiseudulleen ja häärää ruuan ja juoman ympärillä yli maakuntarajojen.

Yhteyshenkilöt

Lahden Yliopistokamus

Lahden Yliopistokampuksella toimivat Helsingin yliopisto ja LUT-yliopisto muodostavat yli 250 asiantuntijan lahtelaisen tiedeyhteisön, joka tekee monialaista, kansainvälisen tason tutkimusta ja antaa kattavasti opetusta tutkintokoulutuksesta tiedekasvatukseen. Yliopistokampus toimii vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa ja edistää toiminnallaan alueen kehittymistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lahden Yliopistokampus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme