Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Runsas 128 000 euron avustus sopimuspalokuntien kalustohankintoihin Länsi- ja Sisä-Suomeen

Jaa

Palosuojelurahasto myönsi länsi- ja sisäsuomalaisille Lapväärtin, Kaarlelan, Lempäälän ja Illon vapaaehtoisille palokunnille runsaat 128 000 euroa kalustohankintoihin tarkoitettua erityisavustusta.

Palosuojelurahaston myöntämää erityisavustusta saivat tällä kierroksella kaikki neljä hakuun osallistunutta sopimuspalokuntaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueelta. Avustusta myönnettiin yhteensä 128 200 euroa. 

Avustusta saivat seuraavat sopimuspalokunnat: Lapväärtin Vapaaehtoinen Palokunta ry / Lappfjärds Frivilliga Brandkår rf, Kaarlelan Vapaaehtoinen Palokunta ry / Karleby Frivilliga Brandkår rf, Lempäälän Vapaaehtoinen Palokunta ry ja Illon Vapaaehtoinen Palokunta ry. 

Palosuojelurahaston kalustohankeavustus on tarkoitettu sopimuspalokunnille ja muille vastaaville yhteisöille ja yhdistyksille.

Avustusta myönnettiin muonitusperävaunun, säiliöauton ja miehistöautojen hankintoihin seuraavasti:

  • Kaarlelan VPK ry / Karleby FBK rf: muonitusperävaunu
  • Lapväärtin VPK ry / Lappfjärds FBK rf: säiliöauto  
  • Lempäälän VPK ry: miehistöauto
  • Illon VPK ry: miehistöauto


Aluehallintovirasto koordinoi ja neuvoo hakuprosessissa

Aluehallintovirasto lähettää Palosuojelurahaston hakuohjeet toimialueensa hyvinvointialueille. Hyvinvointialue puolestaan toimittaa alueensa hakemusasiakirjat puoltojärjestyksineen aluehallintovirastolle. Tämän jälkeen aluehallintovirasto asettaa hakemukset tärkeysjärjestykseen saamiensa perustelujen sekä tekemänsä vertailun mukaisesti ja lähettää hakemusasiakirjat edelleen Palosuojelurahastolle. 

Avustusta voi hakea yleensä kerran vuodessa Palosuojelurahaston ilmoittamana hakuaikana. 

Tietoa palosuojelurahastosta löytyy Palosuojelurahaston verkkosivuilta


Lisätietoa:

pelastustarkastaja Arto Laine, arto.j.laine@avi.fi, p. 0295 018 516
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

pelastusylitarkastaja Jussi Herranen, jussi.herranen@avi.fi, p. 0295 018 505
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Puutteita omavalmisteisen koneen turvallisuudessa – työnjohtajalle sakkoja ja yhtiölle yhteisö-sakko5.12.2023 12:45:50 EET | Tiedote

Keski-Suomen käräjäoikeus on 30.11.2023 tuominnut Millog Oy:n työnjohtajan työturvallisuusrikoksesta kahdeksaan päiväsakkoon ja Millog Oy:n 10 000 euron yhteisösakkoon. Käräjäoikeuden käsiteltävänä ollut asia tuli ilmi, kun Millog Oy:ssä suoritettiin työsuojelutarkastus tammikuussa 2021 sattuneen työtapaturman johdosta. Tarkastuksella havaittiin useita puutteita tapaturmaan liittyvässä 30–40 vuotta vanhassa omavalmisteisessa lämpöhitsauskoneessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme