Viisas Elämä Oy

Uutuusteos: Paranna ruoansulatuskanavan hyvinvointia lääkehoidon aikana

Jaa

Miten ravinto ja elintavat vaikuttavat vatsan ja suoliston hyvinvointiin? Miten vähentää lääkehaittojen vaikutusta ruoansulatukseen ja ravitsemustilaan? Farmasian tohtori Johanna Räikkösen uutuusteos Voiko vatsasi hyvin? Ruoansulatuskanavan hyvinvointi lääkehoidon aikana (Viisas Elämä 2023) tarjoaa käytännönläheisiä ohjeita, joiden avulla ennaltaehkäiset ja vähennät ruoansulatuskanavaan kohdistuneita lääkehaittoja.

Kansi: Jonna Nisu. Kirjailijan kuva: Markku Pajunen
Kansi: Jonna Nisu. Kirjailijan kuva: Markku Pajunen

”Jopa yli miljoona suomalaista kärsii jatkuvasti kroonisista ruoansulatuskanavan vaivoista, joille ei tunnu löytyvän syytä.”

– Johanna Räikkönen teoksessa Voiko vatsasi hyvin? — Ruoansulatuskanavan hyvinvointi lääkehoidon aikana

 Johanna Räikkösen esikoisteos Voiko vatsasi hyvin? auttaa lisäämään ymmärrystä siitä, miten elintavat, ruokailutottumukset ja lääkitykset vaikuttavat suolistoterveyteemme ja tätä kautta hyvinvointiimme. Lääkehoito voi monella tavalla häiritä ruoansulatuskanavan tervettä tasapainoa. Teos tarjoaa konkreettisia neuvoja muun muassa ruoansulatuksen edistämiseen, ravitsemukseen ja stressinhoitoon lääkehoidon yhteydessä. Teos on suunnattu niin lääkkeiden käyttäjille, omaisille, terveydenhoidon ammattilaisille kuin kaikille ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta kiinnostuneille.

”Turvotus, kivut, pahoinvointi, närästys, ummetus, ilmavaivat ja monet muut mahasuolikanavan ongelmat häiritsevät toistuvasti elämänlaatua ja jopa toimintakykyä. Elämäntapojen ja ravitsemuksen merkitys vaivojen taustalla on yleisesti tunnistettu. Sitä vastoin lääkkeiden vaikutukset ruoansulatuskanavan häiriöihin ja vaivoihin ovat jääneet hyvin vähälle huomiolle, vaikka lääkkeiden yleisimpiä haittavaikutuksia ovat juuri vatsan ja suoliston oireet.” kertoo Räikkönen. Hän toivoo kirjan tuovan ymmärrystä lääkkeiden vaikutuksiin ja terveyden hoitamiseen ennaltaehkäisevästi.

Johanna Räikkönen on farmasian tohtori, joka on toiminut yli kymmenen vuotta yliopistotutkijana, terveydenhuollon aikuiskouluttajana sekä apteekkiproviisorina. Räikkösen laaja ja kokonaisvaltainen osaaminen painottuu erityisesti kehon toiminnallisuuteen ja ravinnon vaikuttavuuteen. Hän on valmentanut ja tukenut satoja asiakkaita erilaisissa terveyshaasteissa.

Voiko vatsasi hyvin? — Ruoansulatuskanavan hyvinvointi lääkehoidon aikana -teos ilmestyy kirjakauppoihin viikolla 39.

Katso kirjan esittelyvideo YouTubessa

Viisas Elämä Oy on suomalainen kustantamo, jolla on 30 vuoden kokemus kotimaisen ja ulkomaisen tietokirjallisuuden julkaisemisesta. Julkaisemme huippuasiantuntijoiden kirjoittamia innostavia ja koskettavia teoksia elämän eri osa-alueille. Viisas Elämä on Suomen johtavin kustantamo hyvinvoinnin ja elämäntaidon kategoriassa. Teoksemme tarjoavat oivalluksia merkitykselliseen elämään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Markku Pajunen
Kuva: Markku Pajunen
Lataa
Kansi: Jonna Nisu
Kansi: Jonna Nisu
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Viisas Elämä -kustantamon kevään 2024 kirjakatalogi on julkaistu23.10.2023 08:48:00 EEST | Tiedote

Viisas Elämä -kustantamon kevään 2024 kirjauutuudet sisältävät runsaasti kiehtovia aiheita. Kotimaisissa uutuuksissa tanssitaan muun muassa eurodance-musiikin maailmaan Movetron-yhtyeen kanssa ja opitaan tekemään pysyviä muutoksia omaan hyvinvointiin valmentaja Monna Pursiaisen johdolla. Käännöskirjoista keväällä ilmestyvät esimerkiksi Tony Robbinsin Vahva elinvoima sekä New York Timesin myyntilistan ykkönen Mielen hiljainen vallankumous. Tutustu nyt myös muihin mielenkiintoisiin teoksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme