Schildts & Söderströms

Lyssnar du? Vem skriver den stora finlandssvenska ljudboken?

Dela

Schildts & Söderströms utlyser en ljudbokstävling, där det bästa bidraget läses in av skådespelaren Alma Pöysti och får ett förskott på 1000 euro.

Vi söker en berättelse som fungerar bra som ljudbok, och som gärna inleder en serie.

Huvudpersonen ska vara finlandssvensk och berättelsen ska åtminstone delvis utspela sig i Finland.

Textens längd är högst 40 000 ord. Genren är valfri, men det får gärna vara spännande, romantiskt eller humoristiskt. Som livet ibland.

Tävlingen är öppen också för personer som redan gett ut böcker. 

Skicka ditt bidrag till lyssnardu@sets.fi senast den 10 januari 2024.

Varför utlyser S&S en ljudbokstävling?

– Att skriva för ljud ställer lite annorlunda krav på författaren. Vi vill gärna hitta skribenter som är duktiga på just det här formatet. Tanken är att stärka ställningen för den finlandssvenska ljudboken vid sidan av den traditionella utgivningen, som redan är väldigt stark hos oss, säger förläggare Martin Welander.

Vilka sitter i juryn?

– I juryn sitter författaren Eva Frantz, skådespelaren Alma Pöysti, vår litterära chef Anna Friman och jag. Eva Frantz har en författares insyn i vad som fungerar som ljudbok, medan Alma Pöysti bidrar med både lyssnarens och ljudboksinläsarens perspektiv. Det kompletterar förläggarnas perspektiv på ett bra sätt, så det är vi mycket glada för.

Hur bedömer ni bidragen?

– Vinnarbidraget ska först och främst vara en bra bok, det är den självklara grunden. Sedan tittar vi på hur bra berättelsen fungerar som ljudbok, det vill säga att det finns ett driv och en tydlighet i intrigen, ett sug att lyssna vidare. Så vill vi gärna att boken ska inleda  en serie, för vi hoppas förstås att det här inte ska bli en engångsutgivning, utan starten på ett författarskap.

Kontakter

Länkar

Följ Schildts & Söderströms

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye