Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus antoi kolme eri lausuntoa lakihankkeisiin

Jaa
Kaupunginhallitus kokoontui 18.9. ja päätti antaa lausunnot sosiaali- ja terveysministeriölle valmiuslain toimivaltuussäännöksistä, vanhuspalvelulain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä hallituksen esityksestä koskien yleisestä asumistuesta annetun lain muuttamista. Kaupunginhallitus päätti myös ottaa Petri Lumijärven henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan.

Kaupunginhallitus antoi kolme lausuntoa sosiaali- ja terveysministeriölle eri lakihankkeisiin.

Ensimmäinen lausunto koskee vanhuspalvelulain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamiseksi. Toinen lausunto liittyy valmiuslain toimivaltuussäännöksiin.

Kolmas lausunto liittyy hallituksen esitykseen yleisestä asumistuesta annetun lain muuttamisesta.

Lausunnot ovat luettavissa kokonaisuudessaan kokouksen esityslistalta ja muutokset päätöstiedotteesta.

Helsingin kaupungin uudeksi henkilöstöjohtajaksi Petri Lumijärvi

Kaupunginhallitus päätti ottaa tradenomi (YAMK), Executive MBA Petri Lumijärven henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan 1.10.2023 lukien. Kaupungin hallintosäännön mukaan henkilöstöjohtajan tehtävänä on johtaa kaupunginkanslian henkilöstöosastoa.

Lisätietoa löytyy kaupungin uutisesta.

Pihlajiston ala-asteen ja päiväkodin hankesuunnitelma etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Pihlajiston ala-asteen ja päiväkodin perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymistä.

Pihlajiston ala-asteen nykyiset tilat eivät vastaa alueen palvelutarvetta. Koulussa on tällä hetkellä noin 350 oppilasta ja uusia tiloja suunnitellaan noin 470 ala-asteen oppilaalle. Tämän lisäksi rakennukseen on tarkoitus toteuttaa varhaiskasvatukselle ja esiopetukselle uusia päiväkotitiloja noin 120 lapselle. Toteutettavissa tiloissa voidaan järjestää varhaiskasvatusta ja perusopetusta täydennysrakentamisen myötä uudistuvan alueen muuntuviin palvelutarpeisiin. Hankkeen kustannukset ovat noin 28 miljoonaa euroa.

Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla. 

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Vartiainen: Keskusta-alueen toimitilojen muuttamista asuinkäyttöön helpotetaan Helsingissä25.9.2023 10:15:00 EEST | Tiedote

Toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset, kuten etätyön lisääntyminen, ostoskäyttäytymisen muutos ja keskustatilan kysynnän muutos kohti elämyksellisyyttä, ovat luoneet tarpeen arvioida rakennusten käyttötarkoitusten muutosten periaatteita. Kaupunki on pormestari Juhana Vartiaisen aloitteesta käynnistänyt työn periaatteiden päivittämiseksi ja toimitilojen käyttötarkoituksen muuttamisen helpottamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme