Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punaisen Ristin psykologien valmiusryhmä täyttää 30 vuotta

Jaa

Valmiusryhmä on ollut antamassa kriisiapua erilaisten katastrofien yhteydessä ympäri Suomen, mutta toimintaa on ollut myös verkossa koronapandemian ja Vastaamon tietomurron yhteydessä. Juhlaseminaari järjestetään Helsingissä perjantaina 22.9. klo 9.30–16.00 Glo Hotel Artissa.

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Psykologien valmiusryhmä työskentelee kriisi- ja onnettomuustilanteissa kansallisten ja paikallisten viranomaisten tukena auttamassa kriisien keskelle joutuneita ihmisiä. Menneen kymmenen vuoden aikana valmiusryhmä on tukenut muun muassa Jämijärven lento-onnettomuuden, Turun joukkopuukotuksen ja Kuopion kouluiskun kokeneita ja heidän läheisiään.

Viime vuosina valmiusryhmä on auttanut myös verkossa. Ihmisiä on tuettu koronatilanteen aiheuttamassa kriisissä ja Vastaamon tietomurron psyykkisiä vaikutuksia on lievennetty psykologien työn avulla.

–  Viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet erilaisten ja odottamattomien kriisien aikaa. Ajanjaksoon mahtuu muun muassa Turun puukotus eli ensimmäinen terroristisessa tarkoituksessa Suomessa tehty väkivallanteko. Lisäksi korona-aika laittoi ryhmämme uudenlaisen haasteen eteen, koska kaikki kriisityö oli tuolloin tehtävä verkossa, toteaa psykologien valmiusryhmän johtaja Atte Varis.

Psykologinen työ auttaa ihmistä kestämään vakavan kriisin tai onnettomuuden akuutteja vaikutuksia ja edistää myöhempää toipumista. Kriisien ja katastrofien keskellä on siis myös selviytymistä ja toivoa. 

– Keskeistä akuutissa kriisityössä on näinäkin vuosina ollut, että tunnistamme avun tarpeessa olevat ihmiset ripeästi. Hyvin kohdennettu ja ajoitettu kriisityö paitsi vaikuttaa välittömästi myös ohjaa jatkohoitoa ja vähentää pidempikestoista oireilua, Varis lisää.

30-vuotista taivalta juhlitaan juhlaseminaarin merkeissä perjantaina 22.9. Helsingin Glo Hotel Artissa. Ohjelmassa puheenvuoronsa pitävät psykologien valmiusryhmän pitkäaikaiset jäsenet, viranomaisen edustaja ja päivän päättää paneelikeskustelu kriisityöstä. Seminaarissa tullaan käsittelemään muun muassa sitä, miten mieli kestää pitkittynyttä kriisiä ja miten psykologien valmiusryhmä perustettiin.

Tervetuloa mukaan!

Sanna Sutela
psykososiaalisen tuen suunnittelija

Ilmoittautumiset: sanna.sutela@punainenristi.fi

Lisätietoja:

Viestinnän asiantuntija Aku Suomalainen, p. 040 581 0346

Psykologien valmiusryhmän johtaja Atte Varis, p. 040 7783 690

Suomen Punaisen Ristin psykologien valmiusryhmän 30 v. juhlaseminaari pe 22.9.2023 klo 9.30–16 Juhlapaikka: Glo Hotel Art (Lönnrotinkatu 29, Helsinki).

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets hjälpverksamhet vid östgränsen avslutas – organisationen är beredd att erbjuda stöd även i fortsättningen30.11.2023 11:15:05 EET | Tiedote

Finlands Röda Kors hjälpverksamhet vid gränsstationen Raja-Jooseppi avslutas 30.11.2023. Röda Korset är även i fortsättningen redo att hjälpa vid östgränsen med att tillgodose basbehov för människor som anländer till Finland. Att bereda sig för olika exceptionella situationer är en del av Röda Korsets grundläggande beredskap.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme