Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen työttömyys elokuulle tyypillisessä selkeässä laskussa

Jaa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 300 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa reippaasti heinäkuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 2 700 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 200 henkilöllä (1 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 4 %.

Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi alle 100 henkilöllä (1 %) verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,8 % eli 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli selkeästi pienempi kuin koko maassa (9,4 %) keskimäärin.

Elokuussa työttömiä oli muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa viime vuotta vähemmän paitsi Loimaan seutukunnassa. Vakka-Suomessakin oli työttömiä 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna huolimatta kesäisistä autotehtaan irtisanomisista ja lomautuksista. Toki edellisvuoden heinäkuussa tapahtui autotehtaalla myös vastaava prosessi, joka selittää elokuun lukuja.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,2 %) sekä Turussa (11,9 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (5,7 %) sekä kunnista Paimiossa (3,9 %).

Elokuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 5 000 kappaletta eli vähemmän (-34 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 17 200 kpl eli 31 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna elokuun aikana 10 500 kappaletta, joista 5 900 oli uusia, elokuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli elokuussa tarjolle 33 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Syyskuussa työttömien työnhakijoiden määrä laskee normaalivuosina hieman elokuuhun verrattuna.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-  Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

-  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

- Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Työpajassa esillä yleissuunnitelmaluonnos valtatien 8 parantamisesta Rauman ja Eurajoen välillä4.12.2023 12:13:59 EET | Tiedote

Torstaina 14.12. kello 17.30 alkaen Eurajoen Lapijoen koululla järjestetään kaikille avoin työpaja, jossa esitellään alustava yleissuunnitelmaluonnos valtatien 8 parantamiseksi Rauman ja Eurajoen välillä. Suunnitelmaluonnoksesta keskustellaan pienryhmissä sekä etenkin haastaviin kohteisiin ja haittojen lieventämiseen haetaan ratkaisuja yhdessä keskustellen.

Avantin eritasoliittymä E18 Turun kehätiellä (kt40) avataan liikenteelle 1.12.202330.11.2023 08:21:01 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on toteuttanut yhteistyössä Liedon kaupungin kanssa Avantin eritasoliittymän ramppien sekä katuyhteyden rakentamisen. Eritasoliittymän rakentaminen parantaa alueen liikenneyhteyksiä Tuulissuon teollisuusalueelle sekä kehätien liikenneturvallisuutta ja välityskykyä. Hanke on jatkoa Väyläviraston toteuttamalle E18 Kausela-Kirismäki -hankkeelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme