Docendo

Olli Ahvenlahden elämäkerta avaa yli puoli vuosisataa suomijazzin historiaa

Jaa

Mikko Mattlarin kirjoittama Olli Ahvenlahti, piano avaa monipuolisen muusikon uran musiikin ja viihteen parissa 1960-luvulta tähän päivään. Tervetuloa kirjan julkistustilaisuuteen Werner Söderström Osakeyhtiön tiloihin torstaina 28. syyskuuta klo 16.

Mikko Mattlarin kirjoittama kirja Olli Ahvenlahti, piano julkaistaan 28.9.
Mikko Mattlarin kirjoittama kirja Olli Ahvenlahti, piano julkaistaan 28.9. Petri Mast

Olli Ahvenlahti on pianisti, kapellimestari, säveltäjä, sovittaja sekä Vesa-Matti Loirin pitkäaikainen työpari niin lavalla kuin televisiossa. 

Helsingissä Kalliossa ja Herttoniemessä kasvaneen pojan elämänura alkoi muotoutua seitsemänvuotiaana, kun vanhemmat istuttivat hänet pianon ääreen. Tie vei jo nuorena soittamaan pääkaupungin jazzklubeille ja Love Recordsin klassikkolevyille. 

1970-luvun puolivälin sooloalbumit tekivät Ahvenlahdesta palkitun jazzmuusikon, mutta hän halusi toimia musiikin kentällä laaja-alaisemmin. Hänestä tuli Vesku Loirin työpari viideksitoista vuodeksi, ja työt johtivat myös miesten läheiseen ystävystymiseen. Pitkä ura television musiikkiohjelmissa huipentui puolestaan virkaan Yleisradion kapellimestarina 1990-luvulla. 

Ahvenlahti on esiintynyt jazzfestivaaleilla, säestänyt Jean-Pierre Kuselaa smokkiin pukeutuneena Puppe-pianistina, johtanut orkestereita euroviisuissa ja tehnyt televisioon Suomen suosituimpia musiikkiohjelmia. 

Mikko Mattlarin kirjoittama elämäkerta Olli Ahvenlahti, piano vie lukijansa New Yorkin jazzklubeille, keikka-autoon Vesa-Matti Loirin kanssa, esiintymismatkoille rautaesiripun taakse, Spede Pasasen tv-ohjelmien kulisseihin, euroviisufinaaleihin, menneen ajan Helsinkiin ja moniin muihin paikkoihin.

Ahvenlahti on tavannut kaikki alan keskeisimmät tekijät, ja monet tarinat kerrotaan nyt ensimmäistä kertaa julkisesti.

Mikko Mattlar on kotimaisen musiikin historiaan erikoistunut toimittaja. Olli Ahvenlahti, piano on hänen viides tietokirjansa ja toinen elämäkertansa.

Mikko Mattlar: Olli Ahvenlahti, piano (Docendo 2023), sidottu, 462 sivua + kuvaliite. Kirja julkaistaan 28.9.2023.

Julkistustilaisuus 28.9.:
Julkistustilaisuus järjestetään WSOY:n tiloissa 28.9. klo 16.
Paikalla Mikko Mattlar ja Olli Ahvenlahti.

Ilmoittautumiset 27.9. mennessä tiedotus@docendo.fi 

Arvostelukappaletiedustelut: 
tiedotus@docendo.fi – toimittaja, kysy ennakkoon kirjan sähköistä vedosta. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt 
Tuomas Marjamäki, tuottaja (ei tavoitettavissa 25.–28.9. – yhteydenotot aikavälillä Veera Tossavaiselle) 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mikko Mattlar. KUVA: Petri Mast.
Mikko Mattlar. KUVA: Petri Mast.
Lataa
Lataa

Lisätietoa julkaisijasta Docendo

Docendo 
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme