Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Heikki Kahila palaa eetteriin – ohjelmat ja suorat lähetykset suunnattu senioreille

Jaa
Mittavan uran TV-uutisten sekä kulttuurin ja viihteen parissa tehnyt 87-vuotias Heikki Kahila tuo uuden sarjansa ”Kahvilla Kahilan kanssa” Lämpiö-palveluun. Valtakunnallinen digipalvelu Lämpiö on viiden kaupungin, kahden suomalaisen IT-yrityksen sekä ikäihmisten yhdessä kehittämä digitaalinen alusta, jossa iäkkäät voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.
Heikki Kahila toivoo innostavansa iäkkäitä digipalveluiden pariin. © Sakari Heiskanen / Löytö Studio Oy 2023
Heikki Kahila toivoo innostavansa iäkkäitä digipalveluiden pariin. © Sakari Heiskanen / Löytö Studio Oy 2023

1960-luvun alussa televisiouransa aloittaneesta Kahilasta tuli yksi Suomen televisiohistorian tunnetuimmista uutisankkureista, Meidän Heikki. Uutisuransa jälkeen hän on tehnyt monipuolisesti töitä suomalaisen viihteen keskiössä tuottajana, käsikirjoittajana ja juontajana niin televisiossa kuin estradeilla. Nyt Kahila haluaa jakaa muistojaan ikätovereilleen ja keskustella niistä suorissa lähetyksissä uudessa Lämpiö-palvelussa. 

”Helsingin kaupunki ja Lämpiö ovat tarjonneet minulle mahdollisuuden kantaa tarinakorteni kekoon ikääntyvälle Suomelle, joka ansaitsee laadukasta viihdettä.Kahvilla Kahilan kanssa-sarjan seuraamiseen tarvitaan älylaite ja verkkoyhteys. Toivon, että ohjelmani Lämpiössä innostavat ikääntyneitä kokeilemaan ja hankkimaan digitaitoja.” Kahila kertoo. 

Lämpiössä ohjelmia voi katsoa tallenteina tai suorina lähetyksinä. Samaa ohjelmaa katselevat ikäihmiset voivat olla yhteyksissä sekä toisiinsa että ohjelmien tekijöihin chatin tai videopuhelun kautta. Lämpiö kehitettiin palvelemaan erityisesti kotona asuvia iäkkäitä, jotka eivät fyysisesti pääse kulttuuri- ja hyvinvointipalveluiden pariin. 

”On huolehdittava siitä, että viihde- ja muut kulttuuripalvelut seuraavat ikäihmisiä elämänmuutosten mukana. Lämpiö.fi monipuolisine sisältöineen tarjoaa osaltaan ratkaisun ilahduttavien hetkien luomiseen esimerkiksi palvelutalojen ja hoivakeskusten ikääntyneille asiakkaille.” Kahila jatkaa. 

Helsinki, Jyväskylä, Oulu, Tampere ja Turku ovat kehittäneet Lämpiötä yhdessä suomalaisten yritysten Voolerin ja Codaonen kanssa. Mukana on myös kulttuuritoimijoita, järjestöjä ja muita sisällöntuottajia ympäri Suomea. Ikäihmiset ovat olleet mukana kehitystyössä alusta lähtien. 

Kahvilla Kahilan kanssa –sarjan suorissa lähetyksissä keskustellaan yhdessä 

Kahvilla Kahilan kanssa-sarjassa Heikki käy läpi muistojaan uutis- ja viihdemaailmasta merkittävien suomalaisten henkilöiden kautta. Ohjelma on kokonaisuus Kahilan lyhyitä äänikolumneja sekä kahvipöytämuistelua kustakin henkilöstä ja ajankohdasta suorissa lähetyksissä. Studiossa on mukana keskustelemassa toinenkin suomalainen viihdekonkari, Markku Veijalainen 

Viisi ensimmäistä äänikolumnia löytyvät jo Lämpiöstä ja suorat lähetykset alkavat 20.9.2023 klo 13.30, jolloin keskustellaan Tauno Palosta. Loppuvuoden suorissa lähetyksissä käsitellään Urho Kekkosen, Armi Kuuselan ja Mauno Koivistomerkityksiä Suomelle. 

Kahvilla Kahilan kanssa suorat lähetykset Lämpiössä keskiviikkoisin 20.9. (Tauno Palo), 25.10. (Urho Kekkonen), 22.11. (Armi Kuusela) ja 20.12. (Mauno Koivisto) klo 13.30–14.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:


Katja Kinnunen
viestintäsuunnittelija
Kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki


katja.kinnunen@hel.fi
09 310 39825
040 679 4904

Kuvat

Heikki Kahila toivoo innostavansa iäkkäitä digipalveluiden pariin. © Sakari Heiskanen / Löytö Studio Oy 2023
Heikki Kahila toivoo innostavansa iäkkäitä digipalveluiden pariin. © Sakari Heiskanen / Löytö Studio Oy 2023
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

6 museon elämyskierros tarjoaa yllätyksellisiä kohtaamisia näyttelyjen keskellä torstaina 23. marraskuuta klo 17–2216.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

6 museon elämyskierros levittäytyy koko illaksi torstaina 23. marraskuuta Helsingin keskustan museoihin ja Helsingin Taidehalliin. Monitaiteelliset esitykset luovat yllätyksellisiä kohtaamisia ja tulkintoja näyttelyiden keskelle – luvassa on mm. sirkusta, runoutta ja elävää musiikkia. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Designmuseon, Hakasalmen huvilan, HAMin, Helsingin kaupunginmuseon, Helsingin Taidehallin sekä Suomen valokuvataiteen museon K1-näyttelytilan kanssa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Upplevelserundan på 6 museer bjuder på överraskande möten bland utställningarna på torsdagen 23 november kl. 17–2216.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Upplevelserundan på 6 museer äger rum på torsdagskvällen den 23 november 2023 i museerna i Helsingfors centrum och i Helsingfors konsthall. De mångsidiga konstnärliga framträdandena skapar oväntade möten och tolkningar mitt bland utställningarna, med löften om bland annat cirkus, poesi och levande musik. Museirundan genomförs i samarbete mellan Helsingfors stad och Designmuseet, Villa Hagasund, HAM, Helsingfors stadsmuseum, Helsingfors konsthall samt Finlands fotografiska museums utställningsutrymme K1. Det är fritt inträde till alla evenemang som ingår i rundan.

Helsingin museoiden ja kulttuurikeskusten joulu koostuu kymmenistä tapahtumista ympäri kaupunkia – luvassa konsertteja, joulumyyjäisiä ja lasten ohjelmaa14.11.2023 11:42:54 EET | Tiedote

Helsingin kulttuurikeskukset ja museot täyttyvät lähiviikkoina juhlakauden tapahtumista. Tarjolla on sekä perheen pienimmille että varttuneemmille kulttuurinystäville sopivaa ohjelmaa. Kulttuurikeskusten lavoille nousevat muun muassa Pepe Willberg ja lastenmusiikkiyhtye Mimmit. Kaupunginmuseossa vietetään puolestaan perinteikkäitä joulumyyjäisiä ja koko perheelle suunnattua Pikkuisten joulua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme