Espoon kaupunki - Esbo stad

Kulttuurilautakunnan päätöksiä 19.9.2023

Jaa

Lautakunta päätti syksyn ensimmäisessä kokouksessaan muun muassa talousarvioehdotuksesta vuodelle 2024 sekä taideapurahoista.

Kulttuurilautakunnan vuoden 2023 talousarvio ja strategian osavuosikatsaus 

Kulttuurilautakunta merkitsi tiedoksi kulttuurin tulosyksikön talousarvion ja strategian osavuosikatsauksen II, tilanteessa 31.7.2023.

Vuoden 2024 Espoo-strategian linjaukset ja tavoitteet sekä talousarvioehdotus ja vuosien 2025–2026 taloussuunnitelma

Kulttuurilautakunta teki vuoden 2024 talousarviota ja vuosien 2025–2026 taloussuunnitelmaa koskevan esityksen kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelua varten.

Lähtökohdan vuoden 2024 talousarvion ja vuosien 2025–2026 taloussuunnitelman valmistelulle muodostavat Espoo-tarina, valtuuston vuonna 2020 hyväksymän ja kesäkuussa 2022 päivitetyn Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelman linjaukset ja tavoitteet, yleinen taloudellinen tilanne ja toimintaympäristön kehitys sekä uusi hallitusohjelma ja valtion julkisen talouden suunnitelma ja kuntatalousohjelma. 

Lautakunta pitää tärkeänä, että tiukentuvassakin taloudellisessa tilanteessa Espoossa pystytään tukemaan taiteen perusopetusta, kehittämään kirjastopalveluja, varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen kanssa tehtävää yhteistyötä sekä kehittämään Espoon harrastuspolkua.

Kulttuurin taideapurahat vuodelle 2023, päätöserä 19.9.2023

Kulttuurilautakunta päätti myöntää lyhytkestoisia taideapurahoja yhteensä 39 527,98 euroa.

Valtuustoaloite Espoo arvioi asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä edistävien toimintojen vaikuttavuutta sekä kehittää edelleen toimenpiteitä koetun hyvinvoinnin ja asukkaiden terveyden vahvistamiseksi

Kulttuurilautakunta päätti esityksen mukaan ja  edellytti lisäsi sopivien mittareiden etsimistä hyvinvointipalvelujen vaikutusten arviointiin. 

Muut asiat

Muut asiat lautakunta päätti esityslistan mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Konttas | kulttuurilautakunnan puheenjohtaja | p. 050 533 5428
Susanna Tommila | kulttuurijohtaja | p. 043 825 5074

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 29.11.202329.11.2023 19:13:42 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi esiopetuspaikan osoittamisperusteiden ja painotetun opetuksen sekä montessoriopetuksen oppilasvalintaperusteiden muuttamisen. Lautakunta päätti myös muun muassa, että Kivimiehen koulun englanninkielinen käyttönimi on Kivimies International School. Lautakunta jätti pöydälle Sunan koulun opetuksen järjestämisen peruskorjauksen ja laajennuksen aikana. Lautakunta edellyttää, että valmistellaan toimenpide-ehdotuksia yhtenäisen toiminnan jatkamisen mahdollisuuksista muun muassa kuorotoiminnan osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme